Nejlepší komentáře od GTI

Každý blog má takové diskutéry, jaké si zaslouží


Loni jsem si na závěr roku vytvořil seznam svých nejzajímavějších textů. Letos jsem vybral tři nejlepší komentáře od diskutéra, jehož příspěvky jsou svým stylem a obsahem leckdy mnohem zajímavější než článek samotný.

3. místo: JAKUBOVI

Neuhýbej, Jakube. Vždyť ty se bojíš sám sebe, své malosti, své omezenosti, své neschopnosti a své závisti. Zde na diskuzi přece nejde o oči, jde o to, že ty tu píšeš, že si lidé velkým autem cvičí ego, poměřují svá přirození, léčí komplexy. Jsi než směšný, jsi než neznalý, jsi než švorcák, co tupě odezírá svět. O této tvé švorcácké zhůvěřilosti píši. Právě takoví jako ty si potřebují posilovat ego tím, že si svou majetkovou nedostatečnost omlouvají podivnými vyfabulovanými motivacemi majetných lidí. To ty se poměřuješ, to ty se vymezuješ, to ty tu na sebe do světa křičíš, cos zač…

Toho bavoráka ti přeju z celého srdce, ale jak tě čtu, budeš se celý život jen mlátit jak můra pod lampou. Tou lampou bude tvá nekonečná touha vyletět výš, poměřit si přirození, ukázat žes s tím nejdelším… vedením.

Nemáš šanci, tvou brzdou, tvým stropem, tvou definitivou je… Jakub.

2. místo: SOUTĚŽ

S tím Evrunem bych chtěl mít dvojdomek… Pravda tedy je, že když v hospodě soutěžíme, kdo udělá dřív jedno rosený na ex, hlásíme to na finančák. Problém je to akorát přes léto, jeden kámoš dokonce z toho čekání leknul. No, ale doufám, že ty poctivě hlásíš na ten finančák, když se jdeš vydělat. Přeci jenom, neříkej mi, že z tebe nevypadne občas dokonalej dáreček… Nakonec, tak mě napadá, co kdybys, Laco, jako první cenu udělil Evruna z modelíny. Jako, že bys ho vymodeloval po vzoru oscarů, akorát bys mu dal navíc do ruky hovno.

Podle mého tu kolegové soutěží, kdo vymyslí lepší slogan. Bez cen. Bez oznamování, bez Evrunů. Uprav zadání, vyřaď cenu, a soutěžíme dál. Jde o to vyhrát. Fatboye si koupím sám…

1. místo: SÁM SOBĚ BLOGEREM

Ráj na Zemi nastane až budem mít každej svůj blog. Sám si to napíšeš a sám si to hlavně… přečteš. Neboť blogy zakládají především lidé, kteří nemají co říci nejen veřejnosti, ale ani sami sobě. Tedy jediný smysluplný blog je ten… za trest. Čest výjimkám, Laco.

Čtenáři blogů, to je ještě tragičtější komunita. Ti nemají odvahu ani psát, ale ani číst. Tak utápí svůj svět v náhodných shlucích blogerských slov, v nahodilých uzlech blogerských vět. Čtou slova, která nemají obsah, a čtou věty, které nedávají smysl.

Byly doby, kdy ti co píší uměli číst a ti, co čtou uměli psát. Dnes ti co neumí psát čtou a ti co neumí číst píší. Možná by bylo lepší, kdyby ti co neumí číst četli, a ti co neumí psát psali. Ovšem jediná cesta je ta, když ti co píší nečtou a ti co čtou nepíší. Protože pokud by psali ti co čtou a četli ti co píší, nebylo by možné aby četli ti co neumí psát a psali ti co neumí číst. Konečně ta nejhorší z variant je, že všichni píší a všichni čtou. To už je fakt snad lepší, když nikdo nepíše a nikdo nečte.

Vždyť cíl je jasný – bloger bez klávesnice a čtenář bez monitoru. Tak na zdraví a na tenhle svět…

Tak na zdraví a na všechny diskutéry dobré vůle.

HEZKÝ NOVÝ ROK

10 thoughts on “Nejlepší komentáře od GTI

  1. 🙂No jo, vždycky když tu není jeho komentář, znervózním a říkám si: „Sakra, kde se ten GTI dneska fláká?“. Vážně. Takže na zdraví GTImu 🙂 P.S. GTI, skoč s Lacem příští rok někam na panáka, jo? A sakra, kde se dneska flákáš?

  2. Mod s tečkou!Račte si povšimnout, že má za sebou tečku a dycky vyplněné www, takže komentář 2. není můj 🙂

  3. KOMENTOVANÝ KOMENTÁŘ🙂 Laco… sakra… Laco, tys mě tedy dokonale doběh´. Jak mám tohle komentovat? Nakonec co, já ti prostě letos poprvé nenapíšu – BRAVO Laco 😉

    Ale. Aby jako bylo tady všem jasno – to se to komentuje, když na hlavní se s železnou pravidelností objevují blogerské laco-skvosty. Tu o autech, tu o dětech, tu o počítačích tu o… životě. Vlastně každý Lacův blog je o životě. Jo, teď jsem na to káp´. Jiní nedostanou na blog ani holou větu o životě svém a Laco levačkou vypisuje na svůj blog životy nás všech. A dokonale. Tak… já prostě musím za celej rok – BRAVO LACO.

    P.S. Všem diskutérům, a fakt s akcentem všem diskutérkám, přeju dobrej rok, haldu štěstí a samo pevné zdraví.

    P.P.S. Na toho panáka, jak na to koukám, spíš vyrazíme, Jirouško, spolu… 😉

    P.P.P.S. Nevěděl jsem, že Modona je z dvojčat…

  4. MODONONo ty mně dojímáš… Jo, tohle platí i dneska, a bude to platit i za tisíc let. V životě jde jen o ty vteřiny. To vím bezpečně.

  5. Laco, vždy když čtu tvůj blog ocitnu se v jiném světě. Někdy čtu něco co bych si nikdy nepřečetla, někdy mám pocit že jsou to mé myšlenky a někdy se musím hodně snažit pochopit co tím chtěl autor říci. Co autor, tam mi to celkem pálí, ale některé komentáře mi dávají zabrat. Ale jsem za to ráda. Jste všichni skvělý a já se v tomto roce těším na Vaše další mozkové výplody. Přeji Vám všem pohodový rok 2009.
    PS. Laco jsem ráda že nepíšeš do šuplíku, svými články jsi spojil lidi, kteří by se v životě nepotkali.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *