Restaurace Chaos Chomutov

Ratatouille jako od Gusteaua


Sedíc v chomutovské restauraci Chaos u nejlepšího stolu, u rybiček, nemohu zahájit večer jinak než předkrmem s mořskými plody. Pečené tygří krevety přelité česnekovým máslem (185 Kč) se nekonzumují lehko. S tygří velikostí krevet mám plné ruce práce. Bohužel chybí voda s citrónovou šťávou.

Před donesením dostatečně krémovité Chřestové polévky s krutóny pečenými na olivovém oleji (55 Kč) nezbývá než si jít umýt ruce. Jinak bych měl celý večer pocit, že si někdo objednal a nestačil zkonzumovat rybí prsty. Absence kyselé vody však nebyla tím hlavním, co zkazilo zážitek z předkrmu. Zatímco krevety se v salátu obsahujícím větší než malé množství mořské soli musely cítit jako doma, mně přesolený salát oživil nepříjemnou vzpomínku na plavání v mořských vlnách.

Stačil jeden film a francouzské slovo ratatouille umí vyslovovat i pětileté dítě, které ještě nezná ani obsah slova lečo. Ale pozor, do francouzské obdoby „jídla chudých“ vajíčko nepatří. Zelenina, nejčastěji rajče, paprika a cibule, se jen osmaží a podusí. Ratatouille má pak šťávu. Stejně jako tato recenze nebo hlavní chod v podobě Kuřecí rolky s masovou směsí a bylinkami (165 Kč) doplněné grilovanou ratatouille zeleninou. Jistě by si pochutnal i kritik kalibru Antona Ega.

Finále obstaral dezert, kdy ve skleněném poháru uvězněné Vanilkové kuličky s horkou čokoládou (59 Kč) daly definitivně zapomenout na přesolený úvod labužnických orgií a podtrhly tak celkově výborný dojem z restaurace.

Provozovatelé restaurací se mění. Kuchaři přicházejí a odcházejí. Zdánlivě náhodně. Ale teorie chaosu naštěstí stále platí.
I v chomutovském Chaosu.

Restaurace Chaos Chomutov

2 thoughts on “Restaurace Chaos Chomutov

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *