Zničující síla Nintenda

Buď neprohrát v boxu nebo močit v sedě


Ve čtvrtek byl u nás strýc. Přijel si pro v naší domácnosti již nepotřebný set-top-box a také projevil zájem vyzkoušet si zázrak jménem Nintendo Wii, o kterém četl na mém blogu. Strýce nadchl tenis, mě nadchla jeho hra. Bylo vidět, že se v životě tenisu něco nahrál, virtuálního soupeře s přehledem porazil a velmi si pochvaloval, jak věrně Nintendo kopíruje skutečnou hru. Dokonce tak věrně, že se nejen řádně zpotil, ale začala ho bolet ruka. Ještě více jsem se ale zpotil já při ukázce virtuálního boxování. Moc dobře jsem si navíc nevedl, soupeř mě dvakrát poslal k zemi. Byl jsem z formy.

Den před tím mě totiž začalo bolet celé tělo. Bolest horní části těla jsem dával za vinu pondělní návštěvě posilovny, bolest svalů na nohou jsem přičítal vysokému tempu úterního fotbálku. Ve čtvrtek ale už bylo zřejmé, že na mě něco leze. Proto jsem hodně pil. Vyžahnul jsem v práci snad celý barel vody. Ještě před spaním jsem vypil půl litru průduškového čaje. V noci už mě schvátila horečka. Třásl jsem se zimou a velmi nutně potřeboval na záchod. Rychle jsem vstal, běžel na záchod a močil snad dvě minuty v kuse (kontrolní otázka: Kolik litrů lze vymočit za minutu?).

Vše se opakovalo ještě dvakrát. Nejdříve dlouhé přemlouvání opustit vyhřátou postel, pak rychlý úprk k míse. Hodiny ukazovaly 3:30, když mé tělo opustily další litry tekutiny a já v koupelně zkolaboval. Byla to taková rána, že to probudilo nejen Markétu, ale i děti. Udělalo se mi nějak zle, asi jsem omdlel, vysvětloval jsem ženě, když mě přišla do koupelny zvedat ze země. To bude dobrý, řekl jsem ještě těsně předtím, než jsem si na zemi ustlal podruhé. Skončil jsem v nemocnici. Poprvé v životě jsem se svezl v sanitce.

V pátek jsem absolvoval EKG, EEG, rentgen plic, odběry krve a moči. Všechno v naprostém pořádku, jen v krvi některé zvýšené hodnoty ukazovaly na virózu, možná chřipku. Dvojnásobný pád do bezvědomí byl dle lékařů způsoben kombinací vyčerpání z horečky, nízkým tlakem, rychlým vstáním z postele a především náhlým odvodněním organismu. Dodali ještě něco v tom smyslu, že při nočním močení se pánům doporučuje sedět. Zní to asi logicky, ale já pravý důvod dvojnásobného kolapsu vidím jinde. Zformuloval jsem jej hned v pátek v jedné krátké textové zprávě:

Strýcu, jestli Tě po tenise jenom bolí ruka, tak si ještě nepoznal skutečnou sílu Nintenda. Jeho opravdové schopnosti poznáš až tehdy, když Tě po dvou knokautech odveze houkavý auto.

17 thoughts on “Zničující síla Nintenda

  1. jo, řádí to…Už to máme taky – tom má od oběda horečku a já se taky necejtím zrovna nejlíp…

    K takovejm kaskadérskejm kouskům cos předváděl ty (průduškový čaj 😯 !!!) by mě nedonutila ani chřipka…

    V každým případě ale přeju brzké uzdravení…

    PS: mám švagra z moravy a ten tvrdí, že každá nemoc jen naznačuje nedostatek slivovice v krvi… 😛

  2. Tůhlejsem četla o nějaké paní, co vypila večer najednou asi 2 litry vody, taky sebou šlehla v koupelně, ale ta to už nerozchodila, psali tam, že se převodnila, asi předtím neNintendila.
    Drž se!

  3. SRŮSTEJ A TÁHNI[1] Díky za přání brzkého uzdravení (a opětuji jej), ale to nejhorší už mám snad za sebou. Vytvořil jsem si i osobáček: Horečka sobotní noci fantastických 39,5 stupňů! Dámy a pánové, ruku na srdce, kdo z vás to má?

    [2] Chudák paní. Ale Mod., nestálo v tom článku, že paní najednou vypila 2 litry vodky?

    [3] Mám ještě vlka například. A nestěžuju si.

  4. BRNKAČKASakra Laco, vy ještě nemáte na Wíčku hru – domácí lékař? Bez toho to nejde, ten ti umožní si mezi druhým a třetím kolem hry Mario na motokáře vyštípat slepáka za pomoci přiložené nunčaky…

    No, ta chřipka… jsou věcí, které ti nezávidím, tohle budeš muset odležet. Při chcaní ovšem seď, a to i když nemáš chřipku.

    To víš… léta běží a do první pleny v důchodu nemáme daleko žádnej…

  5. BLOGERSKÝ DŮCHOD[5] Ano, Jirouško, věk hraje svojí roli. Jsem ještě moc MLADÝ. Až budu starší a zkušenější, takovou hloupost jako ve čtvrtek už neprovedu.

    [7] Hele přesně Vankelte. To je to dnešní zdravotnictví. Tysona ve mně nepoznala ani ta mladá sestřička co jsem jí znásilnil, ani ten doktor co jsem mu ukousl ucho.

    [8] GTI, Wii Doctors už neměli. Tak jsem koupil alespoň Wii Young Nurses. Na přebalu byla sestřička a nunchak se tam používá k úplně jinejm činnostem než k vyndavání slepáku.

  6. brzké uzdraveníTaky přeji brzké uzdravení a moc to s tou hrou nepřehánějte, přepínáte se a a takhle to dopadne:-)Jo a močení v sedě zdar!!!!

  7. PROVOZNÍ TEPLOTA[10] Lenko, děkuji.

    [11] Díky za pochvalu GTI, ale už NEMÁM virózu, zmizela i horečka. Očekával jsem, že mě dnes pustí domů, ale prý ještě zítra kontrolní odběr krve a protože mám průduškový kašel a již zmíněné zvýšené hodnoty v krvi ukazující na zánět, dostal jsem antibiotika. Alespoň si tady konečně pořádně odpočinu a něco přečtu.

  8. 🙂…takovou hloupost? Myslíš čůrání ve stoje? A že jsi mladý? Laco, tuším, že ještě pomastíš z interny na psychiatrii. Halunicace jsou vážná věc 🙂

  9. Nemocnice na kraji městaTuto sobotu jsem se synem navštívil chirurgickou ambulanci v téže nemocnici a zážitek rozdejchávám ještě dnes. Takovou aroganci a neschopnost jsem dlouho nezažil. A to jsem byl při příchodu varován čekatelem na ošetření: „Pane to není Růžová zahrada“. Předpokládám, že neležíš na chirurgii, ale přesto uteč co nejdřív. Už mám chuť na pivo.

  10. Muselo to s Tebou seknout, abys konečně napsal něco vtipnýho, zasmál jsem až k slzám:-). Přeju brzké uzdravení a návrat do procesu, i když nevím jestli s Wii Young Nurses ještě budeš mít do nějakého procesu ještě chuť:-). Zdarec

  11. MLČÍCÍ VĚTŠINA[15] Lubo, muselo to se mnou seknout, abyses konečně ozval? No jak dlouho si tu nekomentoval? Rok? Nechce se mi věřit, že by Tě Wii Young Nurses bavily tak dlouho.

  12. Vážení přátelé ANONekomentoval, ale četl. Já si vždycky přečtu článek, pak vyhledám komentář GTI a říkám si „napiš tam taky něco tak inteligentního a vtipnýho“. Dám si na to 5 minut a když do té doby myšlenka nepřijde, jdu si zase po svých. Proto ten rok:-).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *