Poslední týden s časopisem Týden

Tento článek není o autech. Tedy skoro.


Varovali mě. Již koncem prázdnin. Že prý z Týdne v říjnu odejdou moji oblíbenci Jiří Peňás a Ondřej Štindl. Zpráva se potvrdila. Stejně jako informace, že šéfredaktorem Týdne se stane bývalý šéf bulvárního Aha! František Nachtigall. Posledních několik čísel tak přineslo spousty perel. Prim hrají články o tom, kdo bere kolik peněz, rozhovory s celebritami typu Šárka Grossová, titulní stránky s polonahými těly jsou kořeněny titulky jako Smrtíci chaluhy ve Francii žerou psy.

V jednom z nedávných čísel časopisu vyšel článek Úskalí výhodných cen, který nabídl žebříček padesáti nejvýhodnějších aut (sic!). O pár Týdnů později se v rubrice Dopisy objevila reakce čtenáře výše uvedeného článku, jakéhosi Vladimíra Jíchy. Byl jsem zvědavý, jakými argumenty rozhořčený čtenář zcela zavádějící a nesmyslný článek odstřelí. Redakce se ale rozhodla dokázat, že text plný bludů lze trumfnout ještě větším blábolem:

Nechápu, jak se mohla do výběru výhodných vozů dostat například Škoda Octavia. Podle oficiálních internetových stránek stojí model s 1.6 benzinovým motorem 384.000 Kč. Za 345.000 Kč přitom dostanu větší a prostornější Chevrolet Cruze 1.6 LS. Jeho motor má 83 kW, škodovka pouhých 75, přičemž asijský vůz má o 0,6 l na 100 km nižší spotřebu, píše rozhořčeně pan Vladimír.

Za týden mi končí předplatné Týdne. Sbohem pane Františku, sbohem pane Vladimíre. Nechci časopis, kde autoři neumějí psát a čtenáři neumějí číst.

5 thoughts on “Poslední týden s časopisem Týden

  1. od desíti k pěti…Už to bude pěkných pár let, co jsem týden pohřbíval a smutnil nad tím, že jeho mrtvolu rozkope nějakej neznámej mluvčí…

    A ejhle, časopis se hnijící rukou prohrabal odpadkama a začal regenerovat. Balšínek přitáhl i pár lidí (tuším) z BBC a najednou se to dalo číst. Neříkám že jsem se vším souhlasil a že se mi všechno líbilo, ale v českým mediálním údolí to byla jednoznačně nejlepší míchanice.

    Loni na podzim se to ale začalo kazit – úroveň článků šla dolů, přibejvaly podivný texty a nesrovnalosti…
    Pak se provalilo, že Balšínek odchází a bylo jasný kde je zakopanej pes.
    Pak jsem ho začal kupovat jen občas, podle obsahu (kterej se pořád horšil). Nakonec jsem tam 2x narazil na IT článek, kterej byl na úrovni 7. třídy zš a to byl poslední hřebíček do rakve. zkoušel jsem ještě napsat do redakce, ale odpovědi jsem se nedočkal, takže jsem ho přestal kupovt úplně…

    Je čas vyzkoušet Respekt, nebo někdo ví o něčem lepším? A co ty laco, máš už náhradu?

  2. Respekt je špičkové úrovni a všem odpadlíkům Reflexu a Týdne ho doporučuju. Autoři tam umí psát a čtenáři číst.

  3. PARALELNÍ VESMÍRY[1] Petře, náhradu mám. Neposlouchám Radiožurnál, nesleduji zpravodajství. Informační zdroje mám přísně selektované. Twitter a Google Reader. Společenské časopisy jsou dnes už pro mě nezajímavé. Takže možná nakonec nebude problém v Týdnu, ale ve mně.

    [2] Misho, Respekt je na mě moc intelektuálský.

    [3] Vankelte, dobrá trefa! Zvláště teď, když je akce. K předplatnému je plná taška Evy a Vaška.

  4. prozíravostnaštěstí jsem byl prozíravější a předplatné před nějakou dobou zvolil pouze čtvrtletní. mojí chybou nebyl hned po čtvrt roce, kdy jsem v časopise často neshledal tolik zajímavostí, abych si ho musel předplácet, nebyl týden odhlášen a chodil dál. jakmile jsem se však dozvěděl o aha nachtigallovi a spol., putoval můj mail na předplatné@týden.cz s titulkem "zrušení předplatného bulváru" a jsem moc rád, že už ho neodebírám, zvlášť když vidím, co se chystá a píše. týden kdysi byl dobrý časopis, ale po odchodu motejlka (mimochodem nyní působícím na svém vlastním písečku motejlek.com) a řady dalších autorů + touhy po bulváru už je to jen škvár.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *