Nepodceňujte kontrolní otázky!

Jak jsem měl strach, že přijdu o své penízeModří už vědí, že jsem si kdysi založil účet v internetové peněžence Monetka.cz. Pár dní po její reinkarnaci jsem dostal e-mail, ve kterém mě provozovatel peněženky vyzýval k přihlášení k účtu. Proč ne, stejně mi tam odposledně zůstaly ještě nějaké peníze, tak se mrknu kolik.

Jenže ouha. Při pohledu na přihlašovací formulář mi bylo jasné, že zde se svým loginem neuspěji a stejně tak je marné zkoušet, které ze tří mých obvyklých hesel systém vyhodnotí jako správné. Napsal jsem si tedy o sdělení přihlašovacích údajů.

Za čtyři dny dorazila zpráva obsahující pouze číslo mé peněženky. Heslo mi prý sdělí až po správné odpovědi na kontrolní otázku. Uff. Zatmělo se mi před očima. Nepamatuji se totiž, že bych při jakékoli registraci bral volbu kontrolní otázky vážně.

Ale asi jsem byl tehdy při zřizování peněženky obezřetný, a proto jsem se teď do správné odpovědi na kontrolní otázku trefil. Hurá! Přístup k mému účtu se otevřel a já pln napětí hledal informaci o částce, která na mě ve virtuální peněžence celé ty dva dlouhé roky čekala.

Co já si jen za těch 37 Kč koupím…

7 thoughts on “Nepodceňujte kontrolní otázky!

  1. na kterémsi freemajlu jsem též potřeboval reinkarnovat heslo, naštěstí jsem kontrolní otázku volil úměrnou svému naturelu.
    za měsíc po oživení hesla freemajl pošel.
    vítězství ducha nad hmotou serveru je vždy dočasné.

  2. sdjkfsdOtázky mívám různé, ale odpověď bývá nejčastěji něco v tom smyslu, že "gjkhjkfghlajehjkfhaskldf";)
    Odteď to asi přehodnotím.

  3. KontrolníHm. Taky jsem se nemohl dostat do jedné schránky na nejmenovaném centrálním portálu. Vím o té schránce snad všechno, jen nějak nemám odvahu si nechat poslat kontrolní otázku, jelikož doufám, že to heslo někde najdu 🙁

  4. Jsou takové kamenné obchody, tuším, že se jmenujou "Vše za 37" nebo taky "Vše za 39":)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *