Hana Hegerová: Chomutov, 23.11.2010

Oč méně sily, o to více silnější


Divadelní sál potemněl. I venku je už tma. Zatímco venku uběhnou dvě hodiny, v sále se čas zastaví. Zatímco venku lidé sotva stačí povečeřet, my v sále prožijeme celý život. Chvíle intimních zpovědí střídají exhibice na jevišti světa.

Není lepších písní. Není lepších hudebníků. Není lepší zpěvačky. Není lepšího koncertu. Nikdo neumí zastavit čas jako Hana Hegerová. Má sice trochu jinou tvář a trochu jiný hlas, ale také má jiný kalendář a jinak jí plyne čas.

Nemohu popisovat průběh koncertu. Zmínit setlist, ocenit improvizace muzikantů. Všechno je už roky stejné, dokonalé už nelze vylepšit. Lze jen otevřít ráj nově příchozím a dát jim prostor k vyjádření jejich pocitů. Máš slovo, Klárko.

Kdo má šanci kolem sedmé hodiny sedět v divadle na koncertě Hany Hegerové? Někdo takové štěstí měl. Stačil měsíc před koncertem a ti co si šli koupit lístky, si mohli přečíst jen nápis Vyprodáno. Už chápu, proč jsme si šli koupit lístky přibližně 2 měsíce před představením.

Sedíme v divadle, světla se pomalu zhasínají a tu slyšíme hlas té slavné zpěvačky. Na úvod zazpívala písničku: Já ráda vzpomínám. Já jsem očekávala skoro všechny písničky z nového alba, ale zazpívala jen jedinou, a to píseň Rozdíl. Když jsem taťkovi říkala, že mi to její představení přišlo vtipné, taťka mi odpověděl, že to samé co říkala slyšel před pěti lety na tom samém koncertě.

Byla jsem velmi překvapená, jak taková starší pani je pořád v takové dobré formě a podává takovéhle výkony na pódiu. Pak se mi ještě hodně líbilo sólo klavíru, a když měla paní Hegerová přestávku, bylo velmi příjemné poslouchat jazzovou skladbu. Moc se mi ten koncert líbil.

4 thoughts on “Hana Hegerová: Chomutov, 23.11.2010

  1. Jazz pro KlárkuLacovi blahopřeji,že jako jeden z mála lidí na světě byl schopen vstoupit do téže vysněné řeky.

    Klárko s tebe mám čím dál větší radost. Jednak píšeš ještě líp než táta. A pak co se týče muziky, tak si už brzy pochopila, kde je v muzice pravda. Až příště k nám přijedeš,určitě si vem sebou to tvoje bendžo.Zahrajem si spolu…klidně teda i s Adámkem 😉 Těším se.

  2. HANA CHOMUTOVÁDěkuju vám objema za přypomenutí pjekného konzertu. Vlylo my to do žyl zase trochu syl.

    Rébus pro Klárku – najdi v mém textu chybi. Fšechny.

  3. ČTYŘI VOLNÁ MÍSTA[1] Tomíku, do stejné řeky jsem se vydal znovu jen kvůli Klárce. Mezi návštěvou koncertů paní HH je dobré mít pár let pauzu. A to víc než dva roky.

    [2] GTI, tohle snad ani Klárce nemohu ukázat. Možná by jí přestalo mrzet, že ta čtyři sedadla v naší řadě zůstala v úterý volná.

  4. LEVANDULOVÁJo, také mě to mrzí.

    Laco, ještě mi tvrď, že v tom mám chyby, snad ještě vím, co píšu, ne?

    Klárka mě trochu překvapila tou informací, že z nového alba tam byla jenom jedna píseň. To bych býval nečekal.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *