Když se kapacita schránky stane modlou

Opravdu chtějí uživatelé místo e-mailové schránky skladiště?Tiše a ochotně testuji revoluční freemail GigaCentrum.cz. Jelikož se ale jedná o neveřejné testování, nechtějte po mně, abych se zde rozepisoval o dětských nemocech GigaCentra. Jen se přimlouvám za to, aby neveřejné testování neskončilo dříve, než se VÝRAZNĚ zlepší antispamová ochrana tohoto freemailu.

Na velikosti totiž opravdu až tak nezáleží. Své o tom jistě vědí například uživatelé slovenského freemailu AZet.sk, který nedávno oznámil navýšení velikosti schránek až na 500 MB. Z cvičných důvodů jsem si tam minulý týden založil schránku a po pár dnech se nestačil divit, čemu všemu se dá ještě říkat „ochrana proti nevyžiadanej pošte“.

11 thoughts on “Když se kapacita schránky stane modlou

  1. synonymum nekvality ale zasa obrovskych uspechov 😉

    babka hovorievala: prvy vo svete, treti v okrese 😉

  2. AntispamAntispam se prubezne ladi. Nizsi ucinnost ze zacatku byla zpusobena tim, ze prichozy spamy byly preposlane z jinych schranek, cimz se staly duveryhodnejsimi. Uz jsem vylepsil nektere casti analyzy, aby lepe hodnotily preposlane maily.

    A samozrejme se antispam stale uci. Specielne u Vas jde o to, ze atlas ve zprave zrusi zavirovanou prilohu a misto ni da cesky text, coz antispamu rozhodne neprospeje 😉

  3. Antispam2ehm… prichozi. A jinak vychozi nastaveni bylo hodne "mekke", aby nevznikala falesna pozitiva.

  4. to Michal Kára> Specielne u Vas jde o to, ze atlas ve zprave zrusi zavirovanou prilohu a misto ni da cesky text

    1. Z Atlasu si maily do GigaCentra nepreposilam
    2. Upozorneni od NOD32 dava do zavirovanych mailu i Centrum
    3. Prevazna vetsina proslych spamu mela typicke znaky cistokrevneho spamu

    Jo a mimochodem, proc se mi prestala ze "stareho" Centra vsechna posta preposilat do Gmailu?

  5. to Jirka MacichMyslím, že pro upozorňování na chyby GigaCentra je zřízeno fórum, které po přihlášení najdeš pod odkazem Novinky v levém menu.

  6. 1. Ach, omlouvam, se myslel jsem, ze to byla schranka bittnerovi, ale nebyla 😐

    2. To spolu uplne nesouvisi – jde o to, ze ceska slova maji vysokou ne-spamovou hodnotu a antispam neni na ty (konkretni) hlasky naucen.

    3. Projel jsem log od vcerejsiho vecera, nasel jsem jen dva neoznacene spamy, jeden byl na hrane, druhy byl velmi uspesny v trefovani se do ne-spamovych slov.

    Ohledne preposilani nevim, necham to zitra vyzkouset.

  7. to Michal Káraad 3)
    No jestli nebude soucasna uspesnost antispamu zpusobena tim, ze dnes jiz nefunguje ani preposilani z centra na gigacentrum (na gmail mi to nechodi jiz od soboty)

  8. Čert vem antispam, ten se vyladí, ale důvod, proč třeba já nepíšu o GigaCentru je ten, že mám hodně připomínek ke GUI.

    Ale je to beta a je to testování. Kdybych teď začal pouštět svoje připomínky veřejně, byla by toho kvanta. Rád o tom projektu napíšu, až bude uvolněn pro veřejnost alespoň ve formě exkluzivních pozvánek. A s ohledem na stav GigaCentra doufám, že to ještě dlouho nebude — lidi by ho rozsápali.

    BTW: Michale, jak jinak mám testovat nový mail než tak, že do něj redirectnu svoji stávající schránku? Vůbec nechápu, proč by redirect měl být důvěryhodnější. Hlavičku navíc může vložit do mailu kdokoli.

  9. 2 MAd redirect:
    1) Vlozit ji sice muze, ale spammeri hlavicku Seznamu nevkladaji (respektive takove maily nebyly v prvotnich datech), proto je pravdepodobne, ze takovy mail neni spam. Casem se ta pravdepodobnost srovna na realnou.

    2) Navic tam se vyhodnocovalo to, ze ten mail prisel _primo_ ze seznamu.

    Jinak jsme zalozili na informacnich strankach (/infopage) na gigacentrum.cz diskusi o antispamu, dalsi diskusi bych vedl tam.

  10. Copak Giga centrum, ale Centrum…to ma antispam jako vino…
    viz moje schranka:
    25.12: zachyceno: 2, nezachyceno 23
    24.12: zachyceno: 2, nezachyceno 5

    mam pocit, ze oni mi to delaji naschval…

    kdyz jsem se kdysi, kdyz se to rapidne zhorsilo (myvali cca 75% uspesnost) dotazoval, proc se to zhorsilo, tak mi napsali, at si nastavim filtry. Jo. Super rada.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *