Ať žije prezident Miloš Zeman

První přímá prezidentská volba skončila. Možnost projevit svoji vůli využily téměř dvě třetiny potenciálních voličů. Volby byly svobodné, neprovázely je žádné skandály. Samé skvělé zprávy. Ač můj kandidát nezvítězil, výsledek samozřejmě respektuji.

Žijeme ve svobodné zemi. Žijeme v nádherné době.

29 thoughts on “Ať žije prezident Miloš Zeman

  1. Ano ano ano!!! Jistě. Už se těším až v té krásné době oživíme spartakiádu a vrátíme se v červených trenýrkách a bílých nátělnících na značky. Holky trenky v modrý.

    Zmírňování této bolesti je jen lhaní sama sobě. Milosrdné lhaní té inteligentnější části národa. Ano jsem přesvědčen, že to souvisí především s inteligencí… Tady není o čem diskutovat. Toto je prohra. Zvítězila lež a nenávist nad pravdou a pokorou! Lásku do toho netahejme.

  2. Laco, technická. Nějak mi to tu blbne. Po odentrování příspěvku mi vyskakuje hláška: „Váš komentář není možné uveřejnit. Neaktivoval jste si funkci Psaní mezi řádky. Předplatné na pět let najdete v Rudém právu“

    Kurva kde se setapuje?

    • Že by, Tomíku, další důsledek demokratické volby prezidenta?
      Laco to napsal moc dobře, jen bych možná ještě smazala info, že Zeman nebyl jeho kandidát. To víte, cenzura je mrcha. Tak abychom do režimu Psaní mezi řádky nemuseli přepnout všichni. Jenže to by nám hajzlpapír asi došel všem…..zvýšenou spotřebou.

  3. Ahoj Laco,
    předem říkám klobouk dolů, jsem asi jeden z mála Tvých přátel co volil Zemana a oceňuji tvůj nadhled.I když jsem byl volit poprvé a rozhodně nejsem fanouškem ani jednoho z kandidátů,tak jako většina lidí chci změnu a tu pro mě znamenal spíše Zeman, byť uznávám jeho aroganci, chceš-li hulvátství. Nicméně právě skončený rozhovor s Moravcem měl opravdu koule a mě se zdá že se ledy hýbou.Šel jsem s kůží na trh, ale věřím……no a podívej, i když to u Pirátů také nikdo nečekal….svěží vítr (aspoň do zítřejšího mače) vane.

    • Ano, Jardo, debata byla zajímavá. Například věta Miloše Zemana „Šloufa jsem tam neviděl, jen jsem se s ním letmo pozdravil“ potvrdila slova Václava Klause, že pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí.

      • Já bych se na Klause, za tu špatně zvolenou glosu, nezlobil. Prostě si jen vypůjčil větu Václava Havla. Zajímavější mi na tom přijde, že se tak stalo opět v jeho oblíbené Chile.

        Václav čile skotačí,
        půlku Česka vytáčí,
        pero v kapsu zatlačí,
        a větu Havla zmrzačí.

    • Nepřeceňujte roli a možnosti prezidenta – v důsledku je skoro jedno, kdo sedí na vrcholku téhle kupy hnoje.

      • Obávám se Vankelte, že toto je jeden z nejhlubších omylů. Tady jde o součty špatných konstalací a nikoli o jeden nepodstatný výsledek.

        Nicméně byl bych rád, kdybys měl pravdu a já se mýlil.

      • I já se obávám. A nejen toho, že se mýlíš. Obávám se, že máme na prezidentském místě člověka, který nebude spokojený pouze s postem nejvyšším, ale tak nějak pasivním. Vnímám ho jako člověka, který chce mít vliv a moc. Bude citelně zasahovat do politiky. Myslím, že nám ještě ukáže, co vše se dá z této role ovlivnit a dosáhnout.
        Nepřeceňuji roli prezidenta. Jen nepodceňuji touhu po moci okořeněnou arogancí.

  4. Jsem člověk, který se snaží za všech okolností vidět sklenici poloplnou, a ne poloprázdnou. Dlouho jsem včera po tom zklamání hledala, co pozitivního bych si z toho mohla vzít.
    Doma mi většinou TV dělá „kulisu“. Aby tu nebylo úplné ticho. Včera jsem jí musela znechucením vypnout a ticho jsem si vychutnávala. A myslím, že ještě pár dní vypnutá zůstane. Asi tedy začínám šetřit energii. To je pozitivní, ne?
    Na druhou stranu jsem ale u toho hledání pokořila lahvinku vína a to normálně nepiju. Zvláště ne sama doma. Tak vám nevím. Nějak se v tom plus a minus začínám ztrácet.

  5. Ani tahle kaše se nebude jíst tak horká jak se pekla … Miloš není žádný Lukašenko, nebo Chávez, stejně jako Karel nebyl žádnou čistou lilií, přinášející nějaký zásadně nový proud čerstvého vzduchu … takže jak zmínil nedávno Tomik, nevolil jsem ho, jen jsem mu prostě dal hlas. Není důvodu jásat ani příliš smutnit, není to žádný převrat, jen normální život v demokracii a jede se dál. Čímž se vlastně dostávám zpátky k textu autora blogu …

    • Lubo, znovu…kéž by to tak bylo! Osobně to vnímám tak, že člověk takovýhleho kalibru dokoná, co bylo započato. Několikaletým neustálým arogantním populismem sfanatizuje národ tak, že skutečně povalíme všichni do jednoho do cviček a do rudejch trenek.

      Nebo jinak. Jak myslíš, že dopadnou další parlamentní volby po fiasku týhle vlády za podpory tohodle grázla (nepatřím mezi falešné gratulanty,jak sis jistě všiml)?

      Ujišťuji Tě, že k Lukašnkovi, Janukovičovi ani Chavezovi jsme neměli po roce 89′ blíž.
      Je smutný, že lidi si to naopak ani za mák neuvědomují až jednoho brzkého dne bude pozdě…

      Znovu opakuji, a to důrazně, že diplomatické umírňování této prohry je jednoznačné lhaní sama sobě!

      • Slovy Karla „nebudiž pochyb“ o tom, že přichází éra menších osobních svobod, ale že by zrovna z naší zemičky měla vzejít nová diktátorská revoluce, to nepovažuju za pravděpodobné, my se jako vždycky přizpůsobíme tomu co se děje okolo a naše soukolí se bude více či méně točit podle toho evropského. Nebezpečí nakažlivých revolucí bych tak spatřoval spíše na jihu Evropy … ona svoboda je fajn, ale poloviční nezaměstnanost mezi mladou generací tam je z mého pohledu vážnější problém než duesl Z-S. A ještě noticka nakonec … škoda, že autoři příspěvků na tomto blogu, kteří dok se sami neprofilují v přímé vyšší politice … možná právě oni by dokázali posunout jazýček na miskách vah kousek jinam …

        • Nějak se mi to odeslalo předčasně, ale co, i kandidát s 2 miliony hlasů nám při vhazování lístku do urny předvedl, že chybovat je lidské a dokonce snad i roztomilé:-). Tou poslední větou jsem chtěl říct jen to, že tady na blogu se toho moc nezmůže a se schopnostmi formulace myšlenek, kterým disponuje základ místních diskutérů, by nebylo od věci popřemýšlet o tom vyjít s nimi víc na veřejnost a prezentovat je v přímé politice …

  6. FALEŠNÝ A PRÁZDNÝ LACO

    Tomíku, klid. Hulvátství nevyhrálo drtivě. Važme si více než 2 milionů hlasů pro slušnost.

    • Souhlasím s Lubem,
      je velice obtížné se v této rozjitřené době orientovat, ale tak jako před volbou tak po ní se snažím číst články autorů odborných, politologů a ekonomů, a nezaznamenal jsem jediný náznak strachu ze ztráty demokracie či dokonce návratu k rudým a když nic jiného jak řekl Laco, je tu silná druhá polovina a myslím že ani ta první půlka nebude tak neinteligentní jak se často line z uměleckých kruhů.

    • Laco klid, necítím v sobě histerii. Jen potřebu sdělit, že téměř každá vážná nemoc na začátku vypadá jako obyčejná chřipka.

      Lubo má pravdu. Musíme Ti do dalších voleb sehnat rovnou sto tisíc podpisů. Známí už oběhli ulici…Čapoun to zařídí v čété a já umim Karla. Tak!A teď ostatní 😉

      • Joo, taky pár lidí oběhnu. Laco, příjmení máš dobrý (i když v nás, sockách, to vzbuzuje dojem něčeho cizáckýho), hlavně pak nevyslovuj slova jako dekrety, ACTA, obohacenej uran nebo Kosovo a Tomik za 5 let před volbama umírní hysterii volebního týmu 😉
        PS: A zapracuj na číru :-).

  7. DO ROKA A PĚTI

    Zchudlá šlechto, pohůnci a ostatní nebožáci. Prohráli jsme, ale bojovali jsme čestně. Vyzývám vás, abychom si i v následujících debatách zachovali tvář. Jdeme správnou cestou, je nás stále víc a neochvějně míříme k cíli. Je nás už 45%. Pokračování příště.

  8. ALE

    Ale ještě je to furt dobrý, ještě pořád sedí na Hradě Pan president. Koneckonců, snad znáš tu letitou poučku – míra náklonnosti k presidentovi je přímo úměrná inteligenci dané osoby. Skutečnost, že od března bude ovšem platit v uvedené věci úměra nepřímá, je sice žalostnou realitou, ale ber na vědomí, že jde jenom o následujících pět let. Pak to budeme mít zase všichni v  rukách…

  9. PIRÁTI NA HRAD

    Přátelé, děkuji za podporu a slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

    Pardon, trochu předbíhám. Zatím si musíme vystačit s tím, že každý z nás má na svůj život TISÍCKRÁT větší vliv než prezident.

    Pro mě osobně je například největším zážitkem tohoto volebního víkendu to, že v neděli večer jsme byli společně celá rodina s přáteli na Pirátech. Pro Markétu a Matýska to byla premiéra, kterou oba zvládli skvěle. Výborní byli i Piráti, kteří v prodloužení porazili Třinec 3:2.

    VĚŘÍME!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *