Laco běžel Prahou, díl I.

V přípravě máš naběháno více než 150 km. Z toho polovinu za poslední měsíc. Našel sis své tempo, běháš v aerobním režimu. Po osprchování ani nevíš, žes byl běhat. Musíš zrychlit. Proto si dva dny před závodem dáváš k obědu zajíce na divoko. Sázíš na jeho rychlá vlákna.

Nejrychlejší ze zajíců, kteří se dali chytit

V den závodu má tvůj syn fotbalový turnaj. Naštěstí také v Praze. Ráno přemýšlíš, kdys naposledy vstával před šestou. Nebýt turnaje, mohls spát o dvě hodiny déle. Dopoledne sleduješ, jak mužstvo chomutovské mladší přípravky poráží pražskou Spartu. Adámek, malý velký Slávista, dává gól. Hezká inspirace pro závod.

Čas startu se blíží. Sedáš do auta a sjíždíš z Barrandovského kopce k Vltavě. Máš štěstí. Nacházíš volné místo na zaparkování. Bereš do ruky telefon, aby ses zorientoval jak daleko je ještě ke Žlutým lázním, místu startu závodu. Zpráva! Píše kolega trenér, že tu v šatně zapomenutou příruční tašku ti hodí večer domů.

Sakra! V té tašce je nejen peněženka s tvými doklady, ale hlavně čip, bez kterého bys byl pro organizátory běhu neviditelný. Takže zpět do Slivence. Přicházíš na hřiště právě ve chvíli, kdy Adam střílí další gól. Kvůli tomu stálo za to zapomenout v šatně tašku. Více z toho zápasu už ale neuvidíš, protože času do startu závodu je málo.

Sjíždíš do Prahy a opět hledáš místo na zaparkování. Nacházíš ho přesně ve chvíli, kdy do startu zbývá necelá hodina. Sedáš na tramvaj a jedeš jednu zastávku. Z revizora strach nemáš. Kdyby se náhodou objevil, tak mu utečeš. Jsi přeci běžec.

Ve Žlutých lázních je narváno. Ve velkém stanu se převlékáš. Ale když vidíš nekonečnou frontu na uschování tašky, činíš rychlé rozhodnutí. Tašku dáš do auta. Máš na to půlhodinu. Takže znovu zpátky na tramvaj. Když se konečně postavíš do svého koridoru, zbývá do startu osm minut.

Nejvyšší čas se začít rozcvičovat.

20 thoughts on “Laco běžel Prahou, díl I.

  1. Laco, uplně to prožívám! Je to jak kdybych seděl v kině, v jedný ruce colu, druhý popcorn a na hlavě 3D brýle….a najednou vypadl proud. Tak šup, koukej to dopsat! Jen doufám, že to nebude roztahaný do dílů jak Esmeralda…Každopádně za první díl palec nahoru 😉

    • Díky Tomíku. Je to biják, co? To víš, jsou věci, které člověk může zažít jen ve velkoměstě.

  2. taky čekám na popis, výsledek už je navždy zvěcněn 🙂 2844 bittner ladislav 0:56:17.3

    • Zvěčněn? To bych nepřeceňoval. Kupříkladu výsledky z minulého ročníku WRP jsem nikde nenašel.

  3. Panenko skákavá, to jsou nervy ! A to se ještě nevyběhlo. Ten zajíc, bože ten zajíc vypadá dobře !

    • TNT, kdybych neměl v sobotu závod, zajíce bych si nedal. Vypadal opravdu dobře, ale zase už dlouho závodit nemusím…

      • KILL BLLOG

        Laco, já si dnes dal králíka. Někdo může říct, že to není žádný velký běžec. Já s tím ale nesouhlasím, mně prohání pěkně.

        A už nás nenapínej. Sice nečekám, že se budeme trápit rok, jako mezi jednotlivými díly Kill Billa, ale už to začíná být dlouhé.

        • Jak jsem se již na tomto fóru vyjadřoval, druhý díl je napsaný. Dokonce mám text schválený i redakcí časopisu Runner’s World. Článek ve zmíněném magazínu a na tomto blogu vyjde záhy poté, co se objeví moje fotografie z oficiálních fotografických bran We Run Prague, které vydají za tisíc slov.

          TNT, snad to bude dříve, než strávíš toho králíka.

  4. Děkuji. Připomněl si mi, proč nemám ráda seriály. V tom nejlepším to vždy utnou a na pokračování se musí nejlépe týden počkat. Ale v tu dobu už mám v plánu úplně něco jiného, takže obvykle zapomenu, že jsem chtěla vědět jak to dopadne.
    Začátek byl zjevně velmi napínavý, ale přečtu si to až bude jasný i konec příběhu. Nesnáším totiž čekání. Jsem velmi netrpělivá. 🙂

    • Jeanne, nerad nechávám kohokoliv čekat. Přemýšlím o tom, že příběh skončí hned prvním dílem. Běh samotný vlastně nebyl tak zajímavý, vše podstatné se odehrálo ještě před momentem, kdy jsem si ve žlutém koridoru začal protahovat lýtkové svaly.

      Pak už šlo vše dle plánu.

      • Tak to je ještě horší varianta….z obavy z nízké sledovanosti se produkce rozhodla další díly nevysílat…a já se nikdy pokračování nedozvím.
        Myslím, že jestli nenapíšeš další díl, mnoho tvých čtenářů bude zklamaných. Já v první linii.

        • Poradil jsem se se scénáristou mého života, zda přeci jen druhý díl nezveřejnit. Že si to moji fanoušci žádají. Bylo mi sděleno, že zcela určitě ano. Dokonce prý mohu slíbit překvapivou pointu příštího článku!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *