Může portál Tiscali.cz diskriminovat muže?

My všichni školou povinníVe druhém nejoblíbenějším dni školního roku spustil portál Tiscali speciál Dítě školou povinné. Měli byste zde najít plno rad, které mohou rodičům i jejich školákovi zpříjemnit školní docházku. Namátkou vybírám titulky článků: Umění učit se, Buďte objektivní, A co školní jídelny? nebo Bez pití to nejde (s alternativou Bez bití to nejde). Ohradil bych se však proti zařazení zmíněného speciálu do sekce Tiscali Ženy. To se pak špatně bojuje proti feminizaci školství.

4 thoughts on “Může portál Tiscali.cz diskriminovat muže?

  1. Tak to máš pravdu. Pořád se v mnoha médiích užívá slovo "rodiče" jako synonimum pro "matky". Pak se máme divit, že spousta otců opravdu naprostu většinu výchovy a péče o děti nechávají na manželce, když se jim pořád dává najevo, že to není jejich starost. (O dělbě rolí více na mých stránkách.)

  2. RODIČEPlně s vámi souhlasím, protože synonymem rodiče není jen matka, ale i otec, který má v rodině nezastupitelné místo stejně jako matka. Pokud bychom nechali výchovu mládenců pouze matkami, potom by byli rozmazlení, nic by neuměli a vůbec by nebyli připraveni do života (většinou – není to však pravidlem). Pokud bychom zase nechali výchovu dcer na otcích, pak by to dopadlo podobně. Byly by to namyšlené, panovačné a všeho schopné mrchy, které jsou přesvědčené o tom, že mužší jsou zvířátkem, které je povinné je živit, plnit jejich přání a tužby, být vždy po ruce, když chtějí.
    Už od počátku lidstva se hovoří o rodině – otec, matka a děti. Nikde se nehovoří o tom, že by z rodiny měl vypadnout otec nebo matka… Pokud se stane, potom je to určitá kolize, selhání dvou jedinců, kteří neumějí utvořit harmonickou rodinu… (mluvím také z vlastní zkušenosti – mě se to nepovedlo, ale zde selhala matka a ne otec)

  3. Prozřeníblondýna: Už ničemu nerozumím. Otevřela jsem dveře s nápisem MUŽI a byl tam jen záchod.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *