Web jako Brno

Když je informací přílišPřed pár dny byl do oficiálního provozu spuštěn web Naše Brno, jenž si dal za úkol soustředit na jednom místě co nejvíce informací z moravské metropole a jejího okolí. „Nakontaktovali jsme přes stovku institucí a velkých firem z brněnského regionu, většina z nich nám přislíbila spolupráci formou pravidelného zasílání tiskových informací, povolila nám čerpat z jejich webů, přislíbila rozhovory se zajímavými lidmi. Ozvalo se nám také několik zájemců z řad občanů Brna, kteří chtějí na webu publikovat své články a fotografie. Sami pak monitorujeme prakticky všechny seriózní zdroje na českém internetu a odkazujeme na ně,“ sdělil mi autor webu Naše Brno Stanislav Tesařík.

Provozovatelé webu si zakládají také na tom, že minimem grafiky chtěli udělat web přístupnější pro čtenáře s pomalým internetem. Ale kdo myslel na čtenáře s pomalejším chápáním, kteří se mohou cítit ztraceni v záplavě textu?

0 thoughts on “Web jako Brno

  1. to AustinTvůj pocit je správný. Ale nebylo to před jedním či dvěma týdny, ale před pěti dny. A nebylo to tady, ale na Lupě. Zde bude mít totiž překvapivě více čtenářů.

  2. OT …na Lupe: A to v tom kódexe nie je niečo o výlučnosti publikovania? V originále to totiž je a z dosť dobrého dôvodu 🙁 (Tak som si tú kópiu prezrel a veru je tam aj toto)

  3. to PikiO kodexu nic nevím, ten jsem nečetl. Ale myslím, že problém tuplovaného obsahu nadále nehrozí, na Lupu mě prostě neláká psát. Při blogování hraje důležitou roli komunita a já nechci být rozdvojenou osobností. Prostě tady „doma“ je mi líp, na Lupě se mi to zdá takové neosobní.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *