Povolební agitka České televize

Za Stranu a Vlast


Těžko říct, zda seriál Zdivočelá země uváděný veřejnoprávní televizí před červnovými parlamentními volbami se výraznějším způsobem podílel na poklesu hlasů pro komunistickou stranu. Přesto však raději Česká televize uvedla film K-19: Stroj na smrt až pár hodin po uzavření volebních místností. Na motivy skutečné události natočený snímek totiž jasně ukázal zrůdnost komunistického režimu, který si nevážil nejen svých lidí, ale vlastně ani sám sebe. Jak by jinak mohl vyslat v období studené války k americkým břehům zfušovanou jadernou ponorku, kde měla posádka záklaďáků pro případ práce v radioaktivním prostředí k dispozici protichemické obleky a kde palubní lékař nevěděl co obnáší nemoc z ozáření?

Je proto soudruzi potřeba tak nějak poděkovat americkým imperialistům, že dokázali tak citlivě natočit film o skutečných hrdinech, kteří neváhali v pohnuté době nasadit vlastní životy v boji za celosvětový mír.

7 thoughts on “Povolební agitka České televize

  1. Kristova noho! A kdyby davali katastroficky film o indickem Bhopalu, to bys tady psal o komunistickych agitkach?

  2. Hloupá Lacovo agitkaNazdar Laco, to ses teda pustil na hodně tenkej led. Myslím, že by nedalo moc práce najít pár průserů US Army. A z toho odvodit zase zrůdnost jinýho režimu. Nejspíš to bude, ale celý o něčem jiném. No prostě … zelený mozky. Jinak film to byl pěknej.

  3. Jen škoda, že americká produkce nepochopila ruskou mentalitu a ruštím hrdinům přisoudila americké hodnoty.

  4. projekcemne by spíš zajímalo, proč není na stránkách energopro zmíněna další pracovní jednotka (stále jen 2 ks projektantů)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *