Reklama prý snižuje inteligenci blogerů

Pozor, následující text je nadprůměrně inteligentní


Dnes jsem se dočetl, že prý reklama na blogu svědčí o chamtivosti blogera a snižuje kvalitu blogu. A protože ve zmíněném článku byl z množiny mnoha AdSense Inside blogů zmíněn jen ten můj, musím reagovat:

Ano, byl jsem chamtivý. Dokonce tak moc, že jsem z toho zhloupnul a úroveň mých textů šla rapidně dolů. Naštěstí jsem včas prozřel. Odstranil jsem reklamu a vida, ještě pár článků a budu aspirovat na Nobelovu cenu za literaturu. Děkuji všem, kterým kvalita mého blogu leží na srdci.

A teď vážně. Reklama se brzy vrátí. Komu se to nelíbí, může jít jinam. Třeba na Seznamu jsou tisíce blogů bez reklam. Jejich kvalita se tedy logicky stále zvyšuje.

25 thoughts on “Reklama prý snižuje inteligenci blogerů

  1. to JirkaReklama dočasně zmizela proto, aby se potvrdil Filův vynikající úsudek, že bez reklamy půjde úroveň publikovaných textů znovu nahoru.

  2. studČlověk aby se pomalu styděl, že mu AdSense vydělává slušné peníze, viz poslední diskuse na dgx. Mám z toho skoro dojem, že ti, kterým se vydělávat nedaří těm úspěšným závidí nebo si musí hlasitě dokazovat, že je to pod jejich úroveň.

  3. AdSenceTak nevim, co si o tom všem mám myslet … jestli tu chceš mít reklamu, tak jí tu měj. Já nevidím problém. Ať s kvalitou či nekvalitou článků nebo s nevhodným umístěním reklam. Komu se to nelíbí, ať si vypne JavaScript ne?;)

    Nechápu tu AdSense mánii a hned na to Anti-AdSense mánii … asi už potřebuju spustit svůj blog, abych si to mohl vyzkoušet na vlastní kůži 😉

  4. Zrovna na Fila jsem vůbec nenarážel. Jestli je to typ úspěšného nebo neúspěšného člověka netuším, spíš tipuju to první.

    S AdSense ale možná tolik štěstí neměl, tuším, že něco takového v nějakém komentáři naznačoval.

    Ale opakuji – moje poznámka ale nepatřila jemu, ale zúčastněným v diskusi na dgx a kupodivu to není RH 😉

  5. No tak, jak už jsem na Filově blogu řekla/napsalasice se může zdát lichotivým když si někdo všímá toho co kde napíšu a případně to i použije, ale rozhodně mi vadí, když někdo jakoukoliv mou myšlenku smísí s vlastními úvahami,které se navíc ubírají úplně jiným, mně zcela neznámým směrem.
    No uvidíme jak Fila nakonec můj komentář zmoderuje, případně jinak zcenzuruje:-)

  6. Lidi, pojďme se bavit o něčem jiném. AdSense mě na stránkách nevadí, ale začíná mě srát, s jakou intenzitou se o ní mluví. A je jasné, že když jeden na tohle téma napíše článek, druhý bude reagovat a stádo popisovat, jaký flame okolo toho vznikl – bezcenná diskuze.

  7. Hmm.. a přitom to bylo myšleno spíše na tvoje komentující pod článkem (a jejich sqělé rady), než na úroveň článků.. 🙂

  8. „aby se potvrdil Filův vynikající úsudek, že bez reklamy půjde úroveň publikovaných textů znovu nahoru“

    Jenže Fila nic takového vůbec neřekl. Nějak jsem si vzpomněl na trvale udržitelnou krávu…

  9. btw, Filosofuv blog znam, ale nevim ze je uspesnej.. uspesnej v cem? dela jen grafiku a webdesign ne? to prece dela kazdej druhej..

  10. > dela jen grafiku a webdesign ne

    Znam jednoho tesaře, co se tak proslavil, že o něm napsali největší bestseller všech dob, natočili muzikál a několik filmů, o křížových výpravách ani nemluvě. A přesto, že tesař je každej druhej… :-))

  11. 🙂Laco, tvůj blog se mi líbí. Ty balíky prachů z reklam ti přeju 🙂 Nezblbni z toho!

  12. mne reklamy nevadiNevim, proc je okolo reklam takovy humbuk. Staci mit prece v prohlizeci nainstalovano par rozsireni na filtrovani a zadne reklamy nejsou videt. Osobne nevim, jestli tu laco ma nejake Adsense reklamy nebo ne, protze stejne zadne nevidim. At si kazdy bloger /firma, portal/ strka reklamy jak chce, kdo chce si s nimi hrave poradi 🙂

  13. A sakrys – Laco, omlouvam se za to male pismenko v Tvem jmene, nebylo to umyslne, sry.

  14. pokudpokud byl tento článek i rozhodnutí na můj první komentář, tak Lacovi k něčemu gratuluji 🙂 …že přemýšlí a diskutuje!

    Nejde ani o to, zda jóóó – nebo néééé- ..ale možná šlo jen o to se zamyslet.
    A to Laco snad trochu udělal. 🙂

    Pánové a dámy… já vám do toho fakt nechci kecat, ať si každý na blog dává a píše co chce… ale … vlastně se pak „všichni“ jednou nedivme…
    Pokud jsem kdy blogy bral, tak proto, že byly psány z „konkrétní“ vůle, nebo důvodu něco sdělit a to něco říka, bez ohledu na ostatní okolnosti. A že byli poněkud lidštější, než cokoliv co smrdí penězi.

    Každý kdo mi tady začne tvrdit, že „Nojo, ale… vždyť to tak dělá každej, tak co.. je to přece normálky, na tom nejni nic špatnýho“ ..a Nezáviď, lůzo… … Tak toho upozorním, že o tom to fakt není. Jen si myslím, že nikdo z nás není takový charakter, že by tím nebyl nakonec ovlivněn, když už to tak nastaví. Znám jen pár lidí, které bych respektoval v těchto otázkach (např. Guy Kawasaki http://www.guykawasaki.com) Koukejte trochu dopředu.. Dali byte si na blog třeba banner? asi už ne, žejo.. protože bannery jsou mrtvé! Jsou pro lidi neviditelné, pochopili jsme všichni, že přestože víme, že to je reklama, už nás to nebaví na ně klikat, i se jimi zabývat. A to jednou bude to samé s AdenSense. A víte co se jednou realizuje ve velkém? … klikací placené jakékoliv URL. No a pak už nebudete tušit, který odkaz je co, zda náhodou za něco neplatíte někomu jinému… Přeju vám abyste se v té budoucnosti dokázali orientovat a prosadit. A ještě k tomu spát osobní myšlenky, aniž byste byli něčím, nebo někým ovlivňování, nebo sledováni. Myslím, že pokud nebudete mezinárodní firma, tak se vám to nepovede.

    Takže si fakt dělejte co chcete, já jsem se pouze dotázal autora blogu. A že to berete s humorem jsem rád.

  15. Potrefené husyReklama vadí těm, kteří si ji všímají.

    Kdyby se to tu tolikrát neřešilo tak o ní možná ani nevím.

    Teď už ale o té tvé reklamě ví snad každý 🙂

    No to je přeci super ne? 🙂
    Jen tak dál a bude z tebe hloupý zbohatlík :))

  16. Každý má svobodné právo dát si na svoje stránky co chce, to je nesporné. A chtít zastavit evoluci, to taky nejde. Je to jednoduchý princip – každá ušlechtilá myšlenka, která původně vznikla zcela nezištně se mění v okamžiku, kdy se dá přetavit na peníze, jinými slovy jestliže původním smyslem blogu je sdělovat myšlenky, vyvolávat diskuse, v okamžiku kdy blog dosáhne slušné návštěvnosti, bylo by nelogické, aby jeho majitel nevyužil komerční potenciál a nedal na něj reklamu. A logicky když už to začne relevantně vydělávat, dříve či později začne člověk přemýšlet jak zajistit větší návštěvnost a tam je právě to nebezpečí, protože masovost znamená komerci a komerce potlačuje kvalitu. To ale není kritika, jenom konstatování faktu, sám bych si totiž na svůj blog reklamu dal.

  17. Reklama na webuTa reklamní budoucnost kterou popisujete je mnohde již skutečností. „Ať na internetu vidíte cokoli či kliknete kamkoli – někomu tím nějak vyděláte peníze.“ Myslím, že kdo se s tímto stavem nedokáže smířit a potlačit takové to hloupé „čecháčství“, neměl by snad raději internet využívat 🙂
    Já se online marketingem pár let živil, takže si dovedu představit co a jak lze zpoplatnit… a je mi to jako uživateli fuk. Když někdo napíše zajímavý text / článek / obsah a má na webu reklamu která mne něčím zaujme, klidně kliknu. To že mu vydělám pár haléřů či korun mě nebolí, beru to jako fair trade za práci tvůrce stránky a dodání zajímavého odkazu.
    A k Lubovi: nemyslím že masovost znamená nutně komerci. To přichází s (ne)nažraností autora webu. Komerce (= obchod) podle mne také nutně neničí kvalitu, skoro bych řekl, že je to právě naopak. Důležitý je cíl, s jakým autor od toho „zlomového okamžiku“ další obsah vytváří…
    BTW Lacovi: kliknul jsem Ti na atsenc;), přeju mnoho úspěchů a pěkných (blognutých) zážitků.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *