Jak prodat auto přes internet

Výborný nápad a ještě lepší zpracování


Když jsem prodával loni v létě své první auto, pomohl mi internet. Stačilo umístit inzerát do příslušné sekce nejprestižnějšího tuzemského webzinu o autech. Když se ovšem své auto rozhodne prodat jeden z redaktorů výše zmíněného magazínu, zvolí mnohem originálnější způsob. Třeba jako Libor Zezulka, který včera večer spustil web Můj Golf. „Auto jsem se rozhodl nabídnout tímto způsobem, protože za něj dám ruku do ohně a nelíbí se mi způsob, jakým se v Česku ojetá auta prodávají. Sám jsem kdysi řešil problém, že jsem chtěl koupit ojeté auto a narážel jsem většinou na podivné nabídky. Řekl jsem si proto, že případným zájemcům sdělím o svém autě vše co vím. Považuji to za férový přístup,“ popsal mi Libor důvod vzniku nového webu.

Věřím, že auto si svého kupce brzy najde a doufám, že tento způsob prodeje přes internet využijí i další řidiči, kteří se nebojí o svém autě uvést vše a chtějí prodat ojeté auto tímto novým způsobem.

16 thoughts on “Jak prodat auto přes internet

  1. pěknýHodně pěknej web! Jen by se hodilo dát na úvodí stránku na nějaký viditelný místo zřetelnou cenu, hledal jsem jí docela dlouho. A menu ve spodu stránku taky neni nejšťastnější řešení, když je v hlavičce vedle loga tolik prázdnýho místa 🙂

  2. Dobrý nápad se vždy cení – a toto je neotřelý nápad. Jen mi chybí možnost diskuse či aspoň navštěvní knihy, kde by se zobrazovaly dotazy potenciálních kupců a odpovědi majitele.

  3. AnoMěla tam být od počátku, ale nestíhal jsem. Faktem je, že tam chybí, tak se pokusím tam něco dodělat. Díky.

  4. HmNež se delat s vlastním webem na jedno auto co chci prodat dokážu využít ten čas líp a asi i vydělat za ten čas víc než tvůrce ušetří proti tomu kdyby jej proste prodal do bazaru 🙂

  5. to RichiVíš, Richi, většina lidí ke svému autu nemá vztah. Určitě patříš mezi ně, protože jinak bys takto nemohl reagovat. Kdybys měl auto, o který budeš pečovat třeba jako Libor, do autobazaru ho nedáš. Jednak bys dostal minimálně o deset procent menší částku (v případě toho Golfa jde skoro o 20.000 Kč) a druhak je lepší najít konkrétního člověka, který přímý způsob prodeje auta dokáže ocenit.

  6. Zajímavý nápad – ovšem napadá mě jeden zádrhel. Zatímco ve chvíli, kdy auto svěříš bazarníkům, případně síti inzerátů, informaci dostane k dispozici řádově stovka tisíc lidí. Když uděláš takovejhle web, dozví se o tom pár nadšenců.

    Příští měsíc se budu zbavovat staršího pažoutka (306TD) a nejspíš půjdu do annonce…

    Petr

  7. PublicitaPochopitelně jsem se nespoléhal pouze na stránku. Vedou na ni odkazy ze všech inzertních serverů.

  8. zvědavostto LZ: inzertní servery? Jaká máte na mysli?
    Pokud hledám auto, jdu na sauto, tipcars, nebo annonci.

    Za tip budu vděčný – jak jsem psal, v blízské době se budu zbavovat také jednoho přesunovadla…
    díky
    Petr K.

  9. GOLF, Gé GOLF, Gé, JAKO – GURUPěknej inzerát… tak se to má dělat… ostatně… mít „Golfa od Zezulky“… to se v branži cení. BRAVO.

  10. To ale neni zadna novinka :o)Vzdyt tak to ma preci byt. Chci neco prodat, tak musim o tom podat co nejvice dostupnych informaci. Idealne to propojit na testy ojetin atd. Ne kazdy ma dnes ale prostor, chut a penize delat vzdy nejaky web k veci, kterou prodava.

    Ze by ale tento webik byl nejakym prevratem a novym napadem? :o)

    PS: Jinak Libore Z: Testiky a Road Look paradicka :o)

  11. Osobně by mi bylo jedno, jestli je Golf od Zezulky nebo kohokoli jiného. Velmi pozitivně na mě ale působí právě to, že si dal autor práci s tím, aby prodávané auto kvalitně prezentoval. Jako kupující si vybírám ojetá auta raději dražší, ale v top stavu a jsem pro něj ochoten jet klidně přes celou republiku. Takže pokud bych měl zájem o Golfa, tak se na daný kousek jedu určitě podívat a pokud by vše skutečně odpovídalo tomu co prodávající prezentuje, tak bych si jej i odvezl. Těch cca 200 Kč za doménu a večer strávený vytvořením webu proto chápu jako výhodnou investici.

  12. Prodám osobní automobil -kombi Opel astr caravan 1,6,červena-tmavá cena 5000kč odběr ihned.tel 739097057

  13. PRODAM AUTOPRODAM SEAT IBIZA ČERVENE BARVY NA NAHRADNÍ DÍLY ZADEK BOURANEJ…ROK VYROBY 1997 VYKON 44KW POLIVO BENZÍN POČET DVEŘÍ 3 MOTOROVĚ DOBRY STAV ZEPŘEDU I ZESTRAN DOBRE+STŘEŠNÍ OKNO…CENA 12000 PŘI RYCHLEM JEDNANÍ VELKA SLEVA MUJ TEL 725 078 838

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *