Na Hromnice o komentář více

Vznikne nová tradice českých blogerů?


Počátkem ledna Filosof připomněl termín De-Lurking Time. O co jde? Drtivá většina návštěvníků snad všech blogů články pouze čte, aniž by přidala komentář. V případě mého blogu si troufám odhadnout, že pravidelně svými komentáři přispívá sotva setina z celkového počtu čtenářů. A jednou za rok nastane výše zmíněný De-Lurking Time, kdy kromě skalních přijde se svojí troškou do komentářové mlýnice i ona mlčící většina. Jenže kdo si má pamatovat tak krkolomný název, který jen těžko může na českých blozích a hájích zdomácnět. Ujmout by se proto mohl název Na Hromnice o komentář více.

Opravdu mě zajímá, kteří čtenáři mě čtou a proč. Odjakživa má totiž můj blog štěstí na čtenáře. Za ty tři roky jsem totiž nemusel smazat jediný komentář a slibuji, že to neudělám ani teď. Tak moc vám věřím. Jenom prosím vystupte z anonymity. Alespoň dnes.

88 thoughts on “Na Hromnice o komentář více

  1. Proč?Blog si čtu, když sem vede zajímavý odkaz z Weblogů. Nejsem kdovíjaký odborník a proto většinou nemám potřebu komentovat…

  2. Tvůj blog čtu, protože jsme spolu chodili na střední školu a protože děláš jeden z mála neodborných blogů stojících za přečtení.

  3. ČtuJá tě čtu převážně proto, že jsi na Weblozích. Nezažil jsem první etapu tvého blogování, ale název Laco znovu bloguje ve mně vyvolává očekávání, že opět napíšeš něco velikého, jako za těch starých časů, kdy jsem tě ještě nečetl.

    Takže pokaždé když sem přijdu, čekám, že tohle bude ten článek, díky němuž si lidi budou říkat: Díky Bohu, Laco znovu bloguje.

  4. Vzhledem k tomu, že jedu také na systému bloguje, tak by byla hanba neznat tvůj blog 🙂 . Jinak tě čtu pravidělně
    Mazlo: jo tak s tim Laco nic neudělá, to je antispamová ochrana celého systému a bohužel nic lepší nelze vymyslet.

  5. Jestlize tolik malo lidi ti neco napsalo, tak to asi znamena ze nemaj co k tomu rict. Bud rad, nebo bys mel radsi komentare jako pod clanky na idnes.cz?
    Bud rad se se vsichni drzi hesla „kdyz nemas co rict, tak radsi mlc“. Nejhorsi jsou lidi ktery neco rikaj i kdyz nemaj co…

  6. Nejlepší jsou ty první čtyřiMně se nejvíc líbí ty první čtyři komentáře: Ekologické veletrhy Brno, Chceš lepší práci, Možnost výhry 10000 Kč a VŠEM – vysoká škola. Jsou stručné a k věci, přesně jak má být. Ty další jsou ale také dobré.

  7. Tvůj blog čtu, protože se mi vážně moc líbí. Komentáře přidávám málokdy a pokud ano, stejně mám pocit, že mezi těma chytrejma komentářema ostatních, jsem vždycky trochu out 🙂 Jinak jsem tu ale denně a tajně 🙂 Hodně zdaru, Ládíku!

  8. Tenhle blog je kvalitka. Chodím sem rád už hodně dlouho. Občas sem napíšu i někaký komentář.

    Teď budu sledovat komentáře ostatních, jestli se tady neobjeví něco od Zdeňka Svěráka. Snad Tvou výzvu, Laco, vyslechne a snad to bude opravdový Svěrák. 😉

  9. No todle?Ahoj Laco, mohl by jsi se kouknout na IP adresu příspěvku vloženého 01.02.2007, 19:21:46 ? Díky. Nevím proč, ale někdo tu komentuje za mě a píše tu jednoslovné komentáře. Je to asi nějaký deinteligent. Díky když mi IP pošleš na mail, vydává se za mě.
    BTW jinak buď rád že ne všichni komentují, to by se ti hned zaplnila databáze.

  10. DěkujiAno, přiznávám se, také sem občas zajdu, ale většinou nekomentuji, stejně jako jinde.
    Snad neprozradím příliš, když řeknu, že i tento blog nás (tedy mne a Láďu Smoljaka) inspiroval v „hledání“ další zapomenuté hry českého velikána Járy Cimrmana.
    Sluší se tedy alespoň poděkovat.

  11. Čtu rád a pravidelněJednak proto, že mi každý článek vyzvoní RSS čtečka (a hele, jsi ve složce „star“ v zajímavé společnosti), druhak proto, že jsem si za ta léta tak nějak zvykl, třeťak proto že se snad všechno dá číst – a to nebývá zvykem. No a nekomentuju v podstatě nikdy – věčný lurker.

  12. tradícia?Takže už sa zavádzajú nielen webové mýty, ale aj webové tradície. Tak, ja sa pridám, aby sme raz mohli našim vnukom rozprávať o tradičných ľudových webových zvykoch.

  13. jejdaJejda, já mám blog měsíc a už jsem jeden musel mazat – no tedy, nakonec jsem ho nesmazal, ale byl označen za výstražný, že další takové mazat budu.

  14. Ahoj Lacočtu tě celkem pravidelně už od doby, co tě někdo pochválil tuším v Reflexu. Jsme zhruba stejně staří a tak většině tvých názorů rozumím a pobaví mě. Jen tak dál.

  15. Chodím sem podobně jako Jiří Tvrdek přes Weblogy.cz, když mně občas upoutá nadpis. Nutno však podotknout, že samotný spot mne upoutá méně často.

  16. hromniceTak, a hromnice jsou tady. taky lezu krz weblogy. konečně můžu napsat nějaký nekultivovaný komentář, když už je vyžadován jakýkoli.

  17. PROČ – PROČ – PROČProč? Proto. Tedy, právě proto. Chci říci, právě proto, že mohu. Nemusím. Prostě… jen mohu. A to je dokonalý luxus. Navíc, Laco… tak nějak pozvolna se u tvého blogu přesouvám z rubriky – mohu, do rubriky – musím… Musím, protože mohu (to není v tvém případě protimluv). Tedy nemusím, i když mohu, a právě proto, že nemusím moci, mohu muset. I když, zase na druhou stranu, muset moci, je o trochu méně něž moci muset… Prostě, Laco, čtu tě… a to mé čtení je podmíněno pouze jednou skutečností – musíš psát. Rozumíš, ty, narozdíl ode mně, nemusíš číst, ale můžeš, a protože nečíst můžeš ale psát musíš, nezbývá ti, než něco napsat, abych si to mohl přečíst. Je to doufám jasné? Když tak bych připojil komentář… 😉

  18. VýjimečněJsi na Weblozích, jinak bych neměl jediný důvod občas k Tobě prokliknout. Jednou jsi čtenej, tak konečně publikuj něco přínosného! Zejména v poslední době to tu usychá… (ke mně se ani nedívej, abys mohl posměšně ukazovat, já už to mám uschlé na troud :o)

    Jinak jsi sympaťák, Laco, to zase jo. :o)

  19. Zdravím jmenovceČtu pravidelně. Česky jsem lepší blog nenašel a cizojazyčně neumím.

  20. Jelikoz su taky z Chomutova, dozvim se tady zajimave klepy z rodne visky. A jelikoz sem obcas hodis i nejakou tu svoji fotografii nebo sveho auta :). Pokousim se te podle techto indicii v chomutovskem davu rozpoznat. A hadam, ze se mi to uz podarilo. Obedy cca 11.30 U Fesaka, odpovida? 🙂

  21. to je jasnýNo to je přeci jasný, proč to čtu ne? …ačkoli ne dlouho 🙂 Většina důvodů je v tom, že tvé myšlení, úvahy i komentáře vychází čistě z hloubky problému. Bohužel mám pocit,že v tom je zakopaný pes degradace myšlení našeho národa obecně. Lidi pod tlakem médií, pochopitelně hlavně reklam „na cokoliv“, žijí povrchně a přestávají vnímat právě tu podstatu věci. Nechají se zmanipulovat. Čtu tě právě proto, že většinou tu podstatu věci vystihneš velice přesně a hlavně vtipně.Přestože sem chodím krátce, přečetl jsem snad už všechny vyvěšený příspěvky, co tu jsou. Je bezva se podívat taky krátce do historie….kterou si už zase stejně nikdo nepamatuje.Nepamatuje proto, že je tu bulvár…a pořád nový a nový senzace a tragédie,kterým jsou lidem plněny hlavy. Jen pokračuj chlapče, děláš to dobře 🙂 Žádná druhá liga, tam je to vo hovně.

  22. Čtu to tu pravidelně, vlastně ani nevím přesně proč – všechno ostatní, co mám ve čtečce jsou spíš klasické deníky…

  23. Já občas i komentuju. Jinak prostě hledám na netu blogy, které se dají číst. A tak jsem narazil na tebe…

  24. Nesnáším De-Lurking Time … nutí mě „něco“ napsat, většinou není co 😉 Dnes to bude můj oblíbený citát Jana Wericha:

    „Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.“

  25. občasObčas sem kouknu, chodím přes Weblogy. Díky za každý nový článek :).

  26. no comment 🙂Dobre cteni, ale trosku mi vadi, ze reklamy google v Opere a Konqueroru uplne nezapadaji do designu stranky a precuhuji z menu.

  27. Z WebloguPrichazim sem z weblogu. Blog mam podvedome zarazeny do skupiny „preletni ocima a rozhodni se, zda cist dal“ tedy nekde mezi „ignoruj toho idiota“ a „musim precist, abych mohl zacit den“.

  28. hezkýýýýýý !!!… chybí tady už jen SIKORA, pár přátel ze sněmovny a KAREL z energetiky.

  29. JoSvoby: Jo a byl tu i jeden falešný a jeden pravý. Zkus dát ctrl+f dřív než napíšeš zbytečný komentář 😉

  30. to LacoTak jsem tady! Laco nebudu ti mazat med okolo huby (víš, že to ani neumím)… čtu tě, abych viděl jak může dopadnout docela prima kluk, kterýho jsem si myslel, že znám.

    P.S. Opět odcházím do ilegality (do lesů a luk), takže naviděnou „Na Hromnice“

  31. Z Laca si hlavu nevěsímNevěřící Bittnere, já vás také pořád sleduji!!!

  32. Doufám, že na všechnykomentáře zareaguješ 🙂 Já Tě čtu už dlouho – nejvíc mě baví odkazy na zajímavé stránky… a taky se těším na podtitulky Tvého blogu. A taky na mě pořád bliká čtečka, protože jsi opravdu pilný psavec 🙂

  33. Vidíš Laco kolik máš příznivců:-). Já jsem Ti říkal, že bys měl zkusit politiku. Vidím před sebou obří bilboardy, na nich rozesmátou tvář nejslavnějšího chomutovského blogera a skandující davy „LACO for PRIMÁTOR“ (města CHOMUTOV). Co Vy na to?

  34. Jsem tu poprvé, díky etigovi, který se po tobě opičí. A napíšu ti kometář, protože se pak třeba někdo přijde podívat na můj blog a třeba to bude pan Zdeněk Svěrák…

  35. REAKCETZ, Tebe bych tu nečekal, jsi pro mě největším překvapením, Tvá pohádka o Temelínu se mi moc líbila. Milá Mod., nereaguji na každý komentář, což ale neznamená, že jsou tyto komentáře ignorovány. GTI, Tvůj komentář bych poznal i bez oněch TŘÍ písmenek, jsi pro mě inspirací. Jmby, tys mě vypátral! Až mě tedy U Fešáka zase někdy uvidíš, tak se ke mně přihlaš. Uděláš mi tím radost. Langusto, Sikora se už objevil, Melčák s Pohankou mi to nezvedaj a Karel je už na komentování starej. Kobliho, podtitulky, to je výzva! Lubo, na politiku jsem ještě málo zajištěnej. Ale doufám, že tak za patnáct let se SPOLEČNĚ na nějaké kandidátce objevíme!

    Děkuji VŠEM za milé komentáře. Už dlouho se mému egu nedostalo takové masáže.

  36. Laco…promiň…přišla jsem pozdě.

    Jen mě mrzí, že Ti nemůžu psát tak hezké komentáře jako Ty mně. Předkládáš informace, ke kterým já jen málokdy můžu ještě něco dodat.

  37. Ze vraj delurking!?Delurking – to je nejaky boss textilneho priemyslu? Delur je latka, king je king… uhm, to je velur … 🙂

  38. pravidelny …navstevnik blogu a kolemjdouci okolo Energopro v Chomutove, vzdy cestou ze skoly na vlak :o)

  39. Prave sem te objevila a co me ohromilo je, ze te teda doost lidi cte (i pan Sverak no tedy), tak si jdu tedy neco precist.
    Ad komentare – snazim se komentovat hlavne na webech tech, co komentuji me stranky…….

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *