Kde udělali soudruzi z ODS chybu?

Paroubkův pekař a pekařův Paroubek


Pekař Matěj dnes odmítl nabídku Rudolfa II. vládnout místo něho s tím, že nejdříve se musí „páni“ historicky znemožnit, aby lidi posléze přišli na to, že si mají vládnout sami. Běhal mi pak mráz po zádech, když prostý lid běžel na hrad zachránit svého pekaře. Představoval jsem si, jak asi muselo být „zlému“ továrníkovi, který zanedbávajíc své nejbližší celé roky pracoval od rána do večera, aby mu pak dělnická pěst jedním dobře mířeným úderem všechno vzala.

Avšak zatímco v 16. století, stejně jako po II. světové válce, bylo na pohled jasné, kdo jsou ti zlí a kdo ti hodnější, dnes je situace nepřehledná. Nikdy jsem ČSSD nevolil, ale z pohledu své současné životní úrovně bych měl Paroubkovi líbat nohy. Společné zdanění manželů, zdvojnásobení rodičovského příspěvku, zvýšení daňových paušálů pro živnostníky, to vše mi šetří desetitisíce korun ročně. Jenže se bojím, že Golem Paroubek mi to všechno jednou stejně sebere.

Protože ODS svým návrhem paskvilní reformy mu jen těžko vyndá z hlavy šém, který tam svým hlasem v loňských parlamentních volbách vložili všichni ti naivní „Matějové“ věřící v pravdivost textu „Když všichni všechno všechněm dáme, tak budem všichni všechno mít dohromady.“

9 thoughts on “Kde udělali soudruzi z ODS chybu?

  1. skvělý postřeh. Shodou okolností jsem to v TV taky viděl a běhal mi mráz po zádech, jak jsem si to filmové sdělení překládal do současnosti.

    Mě z toho vychází toto: Je putna jestli vláda ODS, nebo ČSSD nebo jiných tajtrdlíků. Protože principielně jsou to vlády zmrdů, kterým chutná moc. Každé jinak, ale obě maj pěkný apetit.
    Je načase zazvonit klíčema a udělat přímou demokracii. Oni nám ji neudělají, oni jen vymyslí důvody, proč ji nejde udělat.

  2. společné zdanění: nápad je to předpokládám už starší, ale tesiloví gumídci ho aspoň zavedli. předpokládám že ods nebyla proti.
    různé porodné, rodičovské, pastelkovné – to co si v předvolebních záchvatech soudruzi všech stran se svými sládky v čele navymýšleli, teď neví z čeho zaplatit.
    přitom důchodový, zdravotní a sociální systém je pro dlouhé neřešení, a poslední rok pro zablokovanou sněmovnu a pro populistické hry na naschvály, prakticky v troskách. (zkus si dnes najít / změnit doktora. zažiješ věci.)
    žádnou z obou megazkorumpovaných stran nesnáším, jenže kromě kulky do čela není co volit.

  3. MRÁZ… ty bláho, čumím jak umím. Máte zajimavé dedukce při sledování pohádky. Až mě z toho zamrazilo. Jsem jednoduchý člověk. Vždy mě totiž zajímalo pouze složení mazadla, jež bylo použito ke skolení GOLEMA v samém závěru.

    P.S. Co potom taková lahůdka jako „Proti všem“. Tam, kdo měl chleba, dostal co proto.

  4. CONGR…………Milý LACO, tak ti touto cestou přeji vše nejlepší k dnešním narozeninám. Ráno si dej kávu s koblihou, po obědě kávu bez koblihy, práci rozdej spolupracovníkům či podřízeným a běž do parku nakrmit veverky. Na večer zajdi domů, čeká tě tam úhlová bruska v zeleném kufříku s nepotvrzeným záručním listem. Mile se usměj na manželku a pověz dětem nějakou neotřelou pohádku.

  5. Dlouho jsem k tvým technickým článkům nic nepsal, proto jsem rád, že jsi Laco zvolil trochu uvolněné lidové téma 🙂 a konečně se tak i já můžu trochu vyventilovat.Přiznám se,že ale nevím, co k tomu vlastně napsat. Všechno je přeci tak jasné. Před nedávnem si tady někde napsal něco v tom smyslu…,že ikdyž Paroubek dal všechny výše uvedené výhody,tak víš, že nejsou správné,jelikož jsou na úkor nás všech. Doufám proto,že tvá vůle a víra není nadcházejícími sociálními nejistotami zlomena a že ji jen tak něco nezlomí. Prolém dnešní politiky je v tom,že volíš vždy pouze nějaký druh zla a žádné viditelné dobro.Vlastně se dá současná situace přirovnat k těm neodolatelným reklamám: “ Na co šetřit na dovolenou celý rok? Půjčte si teď a plaťte až po ní….třeba další třičtyři roky….“ No a my…už jsme na tý krásný dovolený byli..užili jsme si ji a teď začínáme platit…Vždycky, když zatřeseš měšcem, ikdyž není tvůj, před chudým zuboženým vydíraným lidem a naslibuješ nesmysly…..je ten lid tvůj. To je jednoduchý a zaručený recept vlády Paroubka. Jenom si vždycky říkám, co musel Hitler naslibovat, aby všechny zblbl a dokázal to, co dokázal. Z toho běhá skutečně mráz po zádech, jak jednoduše se dá ten lid i zlem zmanipulovat. Tím ale nechci srovnávat Paroubka s Hitlerem. Každej si přece češ patku úplně na jinou stranu.

  6. to LacoLaco nač ty strachy? Když se podíváš do historie tý naší zemičky, tak pravděpodobnost, že si ty penízky užiješ je mizivá. Takže mám pro tebe návrh … udělej pořádnou akci, ať si ty penízky s tebou užijem (i mi tvoji kamarádi 🙂
    Protože jediný co ti nikdo nesebere jsou vzpomínky. Už se těším!
    P.S. Doufám, že sis našetřil do strožoku pořádnou sumičku.

  7. to LangustaDěkuji za přání komoří LANGU, celý den jsem se věnoval jen těm veverkám. Všichni kolem mě to ocenili. Kromě těch veverek.

  8. to TomíkHezky si to napsal BAVORE. Hned jsem si odskočil k zrcadlu, abych zjistil, na jakou stranu si patku češu já.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *