Orkut východního bloku

Všichni se sejdeme v jedné virtuální posteli


Před více než třemi lety jsem pro časopis Chip napsal článek o novém webu Orkut.com. Byl jsem tehdy pln nadšení z komunitního systému, který sliboval propojit síť vašich přátel se sítěmi jejich přátel, čímž by došlo k naplnění indiánského hesla Přátelé mých přátel jsou i mými přáteli. Jenže dnes si už ani nevzpomínám, kdy jsem se do Orkutu přihlásil naposledy.

Nedávno se objevil nový komunitní server MojiZnámí, do něhož mě pozval Patrick Zandl (ano, stejně jako v případě Orkutu, tak i k registraci na novém webu potřebujete pozvání od stávajícího uživatele). Portál by neměl suplovat diskusní weby, ale osobně jeho největší význam vidím v grafickém zobrazení vztahových propletenců. Narozdíl od Orkutu je prostředí v češtině a mezi jeho uživateli zatím převažují Slováci a Maďaři.

Nabízím pozvánky. Samozřejmě přednost mají moji známí.

14 thoughts on “Orkut východního bloku

  1. Za pozvánku bych byl rád.

    Já jsem nyní naprosto okouzlen Facebookem. Ty externí aplikace jsou dokonalé. Integrace je tak úžasně těsná. Snad jedině může být problém, pokud budou lidé na stejnou funkci používat různé aplikace, pak to asi nebude tak docela komplatibilní. Ale stejně, Facebook je první opravdový komunitní středobod, žádné hraní na pomezí Xchatu a Můjwebu.

  2. „Já bych si s dovolením vzal.“ 🙂

    Též bych byl vděčen za pozvánku. Předem děkuji, ať to dopadne jakkoliv.

  3. Už tak mám pocit, že má práce s internetem není moc efektivní a že skype a brouzdání po různých webech mi „sežere“ neskutečného času, který by šel určitě využít mnohem lépe. Takže já se připojovat asi nebudu…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *