Simpsonovi ve filmu

Proč jsem byl zklamán


Simpsonovi jsem si zamiloval před zhruba patnácti lety, kdy je poprvé začala uvádět naše veřejnoprávní televize. Nevynechal jsem jedinou epizodu, ve druhé polovině devadesátých let jsem navíc hltal dnes již neexistující web, kde Kotwak podrobně a velmi zasvěceně rozebíral vtípky a odkazy každého dílu (malá ukázka). Snil jsem tehdy o tom, že bylo nebylo marné spolu s podobnými nadšenci vidět v kině pár nejlepších epizod. Dnes už však ani nevím, ve kterém čase nové epizody dávají, což ale neznamená, že jsem Simpsonovi přestal milovat. To bych nejel sto kilometrů, abych je mohl vidět v kině co nejdříve po premiéře.

Sál byl plný. Bohužel plný lidí, kteří se smáli jiným věcem než já. Jenže co chtít od teenagerů, kteří za kultovní považují jiné seriály. Pro většinu publika tak snímek Simpsonovi ve filmu byl jen kreslenou groteskou. Pro mě byl pouze příkladem filmu, který svou dobu propásl minimálně o deset let.

7 thoughts on “Simpsonovi ve filmu

  1. 2 LacoMně je 22 let. Simpsonovi jsou pro mně absolutní kult co se týče kreslených seriálů „pro děti“. Miluju je ať se jedná o jakoukoliv řadu. Když jsem zjistill, že moji oranžoví přátelé budou mít filmovou premieru, tak jsem ihned zarezervoval lístek a vyrazil jsem. Sál byl plný. Věkově od všeho trochu, řekl bych. Přede mnou seděla typická vysmátá omladina, za mnou 40ti letý pár. A je pravda, že každý se smál něčemu jinému. Přiznám se, že pro mně byla první polovina filmu lepší(výjimkou byla ovšem skvěle udělaná Alijaška!!) Jediná věc, které se smáli všichni nehledě na věk byl: Spider Pig.
    Podle mně se filmový zpracování povedlo. Hned jak budu moci zakoupim na DVD(musim doplnit sbírku:) ) Rozhodně se na film podívám znovu a rád. Ale když jsem včera koukal na III.řadu tak jsem si uvědomil, že jako seriál je to přece jen lepší.

  2. to rusticAno, i já jsem se u filmu bavil. Ale jen místy (třeba scéna, kdy se blíží armagedon, Springfield je v rozkladu a na tabuli místního kostela je nápis „My jsme vám to říkali“). U mnoha epizod z prvních řad jsem se nasmál o dost víc. Budu se snažit odchytit alespoň jednu dvě epizody týdně ze starších sérií uváděných na ČT2 od 19:30.

  3. Ano, tahle scéna byla super. Mně se líbil prezident USA a raketové základny v každém státu USA.
    Je fakt, že starší serie jsou povedené, ale já osobně si vážně netroufám říci které mi baví vic. Jestli ty starší nebo novější.Tohle je jeden zmála serálů, který mi fakt pohltil. A díky bohu za něj!

  4. MULŤÁKTaké jsem byl v kině. Metropole – je to mulťák. Koupili jsme si s rodinou mulťák i na pití, kýbl kukuřice a šli se dívat na…sebe. Samozřejmě, že je to dokonalé. Protože je to dokonalé. Dokonale.

    Většina mladejch kolem ještě dodejchávala upoutávku na Transformeové inferno, ce se na náš přiřítí příští měsíc, ovšem, já se bavil hned od začátku… Byly i chvíle, kdy jsme řvali společně se ženou a s mými dvěma malými kluky najednou. A to se nestává často. Jsem totiž starej bručoun a vyjma pohledu do zrcadla na sebe sama mě rozesměje opravdu málo co. No, a když jsme vyšli z kina, žena se na mě podívá a říká… ježiší… nemáš žloutenku? P.S. Příště jdu do kina sám… 😉

  5. to GTIUpoutávka na Transformers byla OK. Mnohem hůř mi bylo při upoutávce na film ZBOUCHNUTÁ. Bál jsem se, že se Klárka zeptá, co je to OPILÁ VAGÍNA.

  6. Ahoj Laco,
    díky za odkaz do mejlu, aspoň se můžu s někým podělit o malé „neuspokojení“z filmu, na který jsem dychtivě čekala od ledna 2007, kdy jsem se dozvěděla, že bude budou čtyřprstý figurky v celovečeráku. Nemám co dodat, vše už bylo popsáno výše, jen to, že možná právě proto, že jsme jejich fandové takovou řádku let, byl to pro nás jen slabý odvar.Pro mě to byl průměrný díl.

    P.S : Nepodceňuj Klárku, myslím, že jak jsem jí poznala, tak její chytrá hlavička dokáže překvapit. Třebaže na výraz opilá vagína je fakt ještě malá. Nejsem mravokárce, ale tuhle upoutávku, vzhledem k věku návštěvníku si mohli odpustit. Naštěstí se zřejmě děti těsily na Simpsonovi, protože ani u nás se na to nikdo nezeptal.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *