Hospody ve stylu webu druhé generace

Proč internetové hodnocení restaurací nefunguje?


Ve slavné hře Járy Cimrmana si samotářský dědeček otevřel hospodu. Ale chodili mu tam lidi. Lukáš Šlehofer má opačný problém. Přestavěl svůj hospodský web Doměsta.cz do podoby Web 2.0, nová grafika je vzdušná jak pěna čerstvě natočeného piva, ale nechodí mu tam lidi. Aspoň tedy ne ti, kteří by se zapojili do systému hodnocení hospod. A já vím proč.

„Spolu se spuštěním nové verze webu dochází také k postupné kontrole databáze. Ověřujeme existenci zaregistrovaných podniků. Chvilku to ale potrvá, přeci jen jich máme zaregistrovaných přes 5.000,“ řekl mi Lukáš. Už aby to bylo. Například v mém rodném městě je evidováno dvacet hospod. Jedna z nich, do které jsem kdysi chodil, už ale ve skutečnosti neexistuje. A ta, do které chodím nyní, zase neexistuje na stránkách webu.

Nevěřím v úspěch podobných služeb. A přitom bych o jejich funkční podobu tolik stál.

21 thoughts on “Hospody ve stylu webu druhé generace

  1. Taxem si kliklOtevrela se mi jakasi mapa s debilne vybublavajicimi koulemi s napisem mest. Pokousel jsem se tuto videohru chvili hrat a trefit na Praha. Nedelo se nic.
    Zkousel jsem to znovu a znovu. Po urcite dobe se cosi zacalo dit a objevila se nova stranka. Stredocesky kraj.
    Dekuji, nechci, muj cas je prilis drahy na takoveto mrhani.

    PS. Jen jsem si chtel najit hospu, ve ktere jsem pred chvili dlel a dat ji nejake positivni body 🙂

  2. Nazvat tento web webem 2.0 je dost odvážné. Design mi připadne dost nepřehledný. Autor si ani nezkontroloval, jestli je mapa funkční (špatný link na Zlínský kraj). Je ostuda mít takové chyby hned na úvodní straně. Používat nebudu.

  3. 2RojTak jsem se ještě jednou na web vrátil a máš pravdu, kliknout na velké mapě na Prahu je dost těžký úkol i když je člověk úplně střízlivý, čili to není tím, že jsi se zrovna vrátil z hospy:-) Tuhle ukázku beru spíš jako příklad toho, jak web nemá vypadat, bohužel.

  4. Není se čemu divit, že mu lidi nechodí ….Web v podstatě nenabízí o moc víc než běžné mapy, informace jsou neaktuální/neúplné, popisy podniků neosobní, bbText od shora dolů, reklamy od Googlu vtipně maskovány ve výpisu hospod, design hodící se možná k prodeji realit, ale rozhodně ne na web podobného zaměření.

    Sečteno a podtrženo to byla moje první a taky poslední návštěva 🙂

  5. Jako reklamní portál dobrý. Po prvním ohledání mě nazaujalo takže nebudu používat. I když nápad je to dobrý tak provedení by chtělo nějak vylepšit.

  6. Mě tedy ten design nepřipadá vzdušný a pro restaurace se opravdu nehodí. Jak už někdo zmínil, spíše to je realitní design.

    Myslím, že užitečné by bylo zobrazovat fotografie z hospod a doplnit nějaké lepší texty, než „Restaurace, příjemné prostředí, točené pivo, nealkoholické nápoje, nabídka jídel.“

  7. Mno ja nevim, ale spis jsou tam restaurace, nez hospody. Aktualizovanost nulova, zobrazeni restaurace na mapy.cz neni take uplne idealni, hlavne pokud je ulice straaaaaasne dlouha :). Ta flashova mapka je taky naprd, ty cervene kruhy bych vyhazel a zviraznoval bych obrys urcite casti a pod to tooltip se jmenem oblasti.

    Verdikt: Napad dobry, realizace nic moc :/.

  8. Neintuitivní (špatně umístěné „zobrazit vše“) a nefunkční vyhledávání (chybí podmínka AND), chybějící mapy, vynucování registrace. To není Web 2.0, to je bastl. To si můžou nechat.

  9. myslím že podobný typ webu má šanci fungovat lokálně, tj. Hospody v Holšovicích nebo hospody v Hradci Králové. Na tak velké ploše to fungovat může jen zteží a za cenu obrovských investic do reklamy.

  10. ani to nejedeTed jsem to zkousel a uvodni stranku se mi podarilo otevrit az napotreti… kdyz jsem se konecne doklikal do Orlové (tam bydlím) chtěl jsem si zahlasovat pro svou oblibenou hospůdku, ale není tam… a nenašel jsem ani jak ji tam přidat.

  11. hospoda Na statku, JevanyDnes jsem si objednal velký fernet. Přišla zapatlaná nemytá sklenička. Číšníkovi jsem řekl, že si tento nepitý fernet zaplatím, ať mi přinese nový v čisté sklenici. Jeho odpověď: Tak to se načekáte.

  12. hospoda Na statku, JevanyDnes jsem si objednal velký fernet. Přišel v zapatlané nemyté skleničce. Číšníkovi jsem řekl, že si tenhle nevypitý fernet zaplatím, ať mi přinese nový v čisté sklenici. Jeho odpověď: Tak to se načekáte. Zaplatil jsem a odešel.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *