Big Brother po česku

Mikroblogy? Kdepak, nabízím něco mnohem více sexy!


Ráno jsem odvážel děti do školky a školy a v autě jsme si zpívali naší oblíbenou skladbu Darling z CD Vypsané fixy. Pak jsem byl v autosalonu zjišťovat nabídku zimních pneu, abych pak zimáky raději objednal v jistém pneuservisu, kde jsem s personálem následně polemizoval o tom, jak se nejlépe dostat do pořadníku na výměnu kol, aniž bych musel vystát ranní frontu na čísla. Vše trvalo zhruba hodinu a jediným důvodem, proč o tom píšu je to, že jsem celou tu dobu byl odposloucháván. Nezamkl jsem si totiž telefon a při nastupování do auta jsem nevědomky vytočil naposledy volané číslo, čímž jsem se stal hlavním hrdinou telefonní reality show. Člověk na druhém konci se dle jeho vlastních slov 58 minut skvěle bavil. Slyšel každé moje slovo. Od úvodního zpěvu v autě až po finální vyjednávání o ceně pneumatik.

Před pár dny Jirka Macich na Lupě psal o fenoménu mikroblogů, jejichž autoři několikrát denně v krátkosti píši o tom, co právě dělají. Problém je v tom, že tento proces není automatizován. A přitom by stačilo málo. Do mobilu byste si stáhli patřičný program, zaregistrovali se na příslušném webu a už by to jelo. Čas od času, v nepravidelných intervalech, by váš telefon vytočil číslo na internetovou službu a začal by hodinový přenos vašeho života (samozřejmě byste na telefonu nepoznali, že jste právě „ve vysílání“). Zájemcům z řad internetové veřejnosti o vaší zvukovou stopu by přišlo upozornění, že se mohou naladit a sledovat, s kým a co si právě povídáte, co posloucháte nebo na co se díváte.

Díky zmíněné službě by si užili šmíráci všeho druhu a jistý adrenalin by to byl i pro odposlouchávaného, který by nevěděl, zda není náhodou „on-air“ právě ve chvíli, kdy svádí sekretářku či pomlouvá souseda.

15 thoughts on “Big Brother po česku

  1. Na takovém zážitku musí být nejhorší těch prvních pár vteřin hrůzy, kdy člověk vzpomíná, co že všechn dělal a říkal. Pokud to končí zpěvem, je to ještě dobré 🙂

  2. [2] Spíš si říkám, že to toho člověka bavilo. Já bych na telefonu hodinu nevydržela, i kdyby se na druhé straně dělo kdo ví co 😀 No každopádně, je vidět, že i ty mikroblogy by asi fakt někoho zajímaly :))

  3. [2] A stejně zajímavý může být u některých lidí i pohled na fakturu, kterou zašle operátor. S některýma tarifama to může být dobrá pálka.

    Ale nepochybně je to dost live 😀

  4. Tak toho člověka na druhém konci opravdu nechápu. Už se mi toto několikrát stalo (že někdo omylem vytočil mé číslo) a samozřejmě jsem ten hovor hned ukončil. Omlouvám se, že se rozčiluju, ale takhle škodit druhým mi přijde opravdu nízké.

  5. Taky toho druhého nechápu. Hovory, které jsou očividně omylem, okamžitě ukončuji. Občas se dokonce stane, že mi někdo volá, řekne počkej chvilku a zapomene. Taky to stopnu.

    Jednak nemám zapotřebí šmírovat, ale bylo by mi proti srsti i zbytečně utrácet cizí peníze. Třeba Vodafone karta by hodila přes 400,-

  6. vsem těm přízemním..co by si pro pět padesát nechali vrtat koleno.. jestli váš život stojí na pětikilu, je mi vás vopravdu líto..
    No a „poškozený“ ví, že těch provolaných 52:18 nemusí litovat.. vlastně proč by to dělal.. že to může vůbec někoho napadnout?

  7. Soukromí musí býtTvůj všední život je opravdu pestrý. A nápad na „online šmíring“ se mi příliš nezamlouvá. Mikroblog sice na využívám a uvažuji ještě více informovat své čtenáře o mém životě, ale stále mám dohled nad tím, co zveřejním a co ne. Přeci se na webu neroztrhám na kusy 😉

  8. URLOno by mnohdy stačilo posílat na nějaký veřejný web URL adres, které si prohlížíš v počítači. Ale tohle už určitě někdo vymyslel a realizoval, jen o tom nevím:-)

  9. to BOBno, přiznám, že mi přijde nenormální někoho poslouchat 52:18 / vydržel bych to tak 5-10 minut a potom bych telefon típnul / nejde o „pětikilo“, ale o ten vopruz (obzvláště, když LACO zpívá a smlouvá … ve škole mu říkali ŽID)

  10. fakt vtipný :-))))…nechtěl bych Tě slyšet zpívat nic jinýho než “ Kdo neskáče není čech!!!…hophophop!!! “ :-))))

    Hele a taky si za tu hodinu prděl a krkal…nebo si byl alespoň na záchodě??? :-))))

  11. CARUSO SHOW A ŽIDOVSKÝ RYPÁKTy jo, co máte proti mýmu zpěvu? U táborových ohňů jsem platil za výbornýho sboristu a málokdo dokázal zazpívat Bednu od whisky s takovou razancí jako já.

    [10] Sedni si Langusto v hospodě příště vedle mě, prohlédni si můj profil a pochopíš.

    [11] Já takový věci nedělám. Jsem android.

  12. to Langustanevim kolik Ti je ale už před pár lety jsem zjistil, že normální lidi jsou nechutně nudní..
    Nehledě na to, že pokud by jsi slyšel Laca zpívat Vypsanou fixu, vydržel bys i déle..

  13. 9 z 10ti lidí,co má moje číslo mobilu, má mě v seznamu kontaktů na 1.místě, páč jsem v abecedě hódně vepředu. No a tak mi občas zadrnčí mobil a já se leknu: „Boha, veď oni tuná jebů!“ Taky šikovnější děti, hrající si s mobilem rodičů, se dovolají. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *