Magazín Lupa.cz jde ke dnu

Už je na tom hůř než můj blog


Napsal jsem pro Lupu více než třicet článků. V roce 2002, jen pár dní po mých jednatřicátých narozeninách, jsem si dal dárek v podobě toho prvního s příznačným názvem Headlines: Na titulní straně. Mým nejčtenějším (a myslím, že i nejlepším) textem se stal článek Česko našlo PornoStar. Před několika dny uplynuly přesně dva roky od chvíle, kdy byl zveřejněn ten poslední.

Nemohl jsem tušit, že mým odchodem ztratí prestižní magazín tolik ze svého lesku. Na konci minulého týdne totiž vyhledávač Google zaktualizoval hodnocení webových stránek, tzv. Google PageRank a Lupa byla oceněna pouhou čtyřkou. Poprvé ve své historii tak klesla pod úroveň mého blogu, který si i nadále udržel velmi pěknou pětku.

Odkazuji tedy na Tebe Lupo poosmé, aby si přestala být zatracovaná. Odkazuji na Tebe Lupo podeváté, aby si se stala oblíbenou. Odkazuji na Tebe Lupo podesáté, aby se Ti vrátila Tvá bývalá prestiž.

A to nejen u Googlu.

13 thoughts on “Magazín Lupa.cz jde ke dnu

  1. Celkový trendČím více lidí má přístup na internet, tím více se z něj stává kompost. každý by chtěl akorát peníze peníze, ale kloudná práce nikde.
    Je to smutné, že vše jde dolů.

    Mimochodem, GPR nepovažuji za ukazatel prestiže.

  2. Toolbarový Pagerank ?Váš blog je úžasný. Ale řada mnohem úžasnějších blogů má GTPR třeba 3 nebo dokonce 2.

    U pohledu seo je GTPR také poněkud zavádějící. Důležitá je především „relevantní návštěvnost“ případně úšpěšnost webu (nezměřitelná oblíbenost u blogu, nebo změřitelná prodejnost zboží u eshopu).

  3. Laco, zapomínáš, že já jsem přestal psát pro Lupu přibližně ve stejné době a navíc má Sova v síti PageRank 6. Mnohem spíš jsem tedy úpadek Lupy způsobil já než ty.

  4. KONEC LUPY V ČECHÁCH[9] Ale vzpomínám, Marku. Byl to pro Lupu tehdy hodně špatný začátek roku, kromě nás dvou skončil i Vašek Štrupl a do té doby jinak velmi pilný Pixy od toho smutného konce zimy 2005 napsal již jen pouhé dva články. Proslýchá se, že kvůli výše uvedenému přestal psát na Lupu i její zakladatel Marek Antoš.

    P.S. Omlouvám se, že jsem na Sovu zapomněl, záhlaví opraveno.

  5. Ale co bylo ve výroční zprávě Internet Info zmíněno jako druhá netvrdší rána pro Lupu, ještě horší než odchod Laca a Marka, tak to byl fakt, že já pro ně nikdy psát ani nezačal.

    Ano, svým nečiněním jsem také přiložil polínko k jejímu úpadku.

    (no a katastrofa č. 1, to je asi jasné, to snad ani nemusím jmenovat, V.B.)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *