Nejsem vhodný typ pro průzkumy

Mladí a blbí, máte šanci!


Stal jsem se oblíbencem agentury Stenmark. Volají mi a chtějí, abych se účastnil jejich průzkumů. Vždy nadšeně souhlasím, ale také je vždy zklamu. Až dosud jsem se nikdy nedostal přes první otázku. Jednou mě zradil věk, podruhé zase dosažené vzdělání (v obou případech asi hledali mladé blbce). Ale dnes to vypadalo, že by to mohlo klapnout. Do věkového limitu jsem se vešel (byť jen o dva roky) a vzdělání je nezajímalo. Navíc tak skvělé téma: Panel posluchačů rozhlasových stanic aneb oblíbenost hudebních formátů.

Slečna mi pustila do sluchátka mix krátkých ukázek ze současné hitparádové produkce. Následoval dotaz, jak moc by se mi líbila rozhlasová stanice, která by podobnou hudbu hrála. Měl jsem na výběr z několika možností. Vybral jsem si tu poslední: Vůbec nelíbila. Rozhovor, který měl trvat avizovaných deset minut, tím ovšem rázem skončil. Slečna mi jen suše oznámila, že nesplňuji podmínky jejich dotazníku a zavěsila.

Tak nakonec asi zase hledali mladé blbce.

12 thoughts on “Nejsem vhodný typ pro průzkumy

  1. Kde bereš chuť odpovídat? Zatím jsem jim ještě nedal šanci položit telefon dříve než já. Stačí slyšem jméno XY a společnost Z a má volba je okamžitě jasnější než volba prezidenta. Pokládám sluchátko do deseti vteřin a pak se deset minut rozčiluji proč mě někdo obtěžuje o okrádá o čas.

  2. Laco, tak jim zkus příště lhát. Já si v telefonických dotazech libuji. Lžu jim a vymýšlím si, dokud to nepoloží. O nic nejde, nemají otravovat:-))

  3. Dost dobrýDost dobrý post :), ideální k ranní kávě. Opravdu jsou ještě na zemi lidé, kteří průzkumům věří? Nechápu je a věřím, že bych reagoval úplně stejně.

  4. Jsem na tom stejně jako Noci. Pokládám telefon okamžitě. Koukám ale, že o dost přicházím :), takže příště možná vydržím déle.

  5. Já minule ten samý dotazník vydržel až do konce, avšak nevím zda jsem jim pomohl. Vidět pak výsledky průzkumu zhrozím se nad nimi.

  6. [1] Psal jsem, že jsem se jen málokdy dostal přes první otázku, takže nevím, zda by mě to třeba po pár minutách nepřestalo bavit. Ale jinak to beru jako hru. Je zábavné sledovat strojový hlas slečny, který se ale rázem zasekne ve chvíli nestandardní reakce.

    [2] Na lhaní jsem dosud v průzkumech nedostal dost prostoru.

    [3] Jednoho člověka slepě věřícího průzkumům znám. Jiří Paroubek.

    [4] Zkus vydržet. Možná se pobavíš.

    [5] Díky. Vyvrátil si mé tvrzení. Průzkumy jsou zdá se jen pro mladé. Blbý být člověk nemusí, na to Tě znám dobře.

  7. Laco, bohuzel ted nemam cas sem chodit, vis jiste proc, ale o tech „vyzkumech“ poslouchanosti uz leccos vime a napiseme… :-)))

  8. Zrovna mi volali takyZrovna mi volali tedka taky, tak otevřu hned internet, najdu tuhle diskuzi a během toho co mě operátorka zkouší zlakovat jestli jí dám kontakty na nějaký mladý lidi v mé domácnosti, tak si tu čtu článeček 😀 Dal jsem ji otázky… Já: Jaký to pro vás má význam ten výzkum? Operátorka: tak dělají se z toho různé statistiky. Já: Co za to je? Odpověď: Vy to máte úplně zadarmo. Já: ale já myslel, kolik mi za to dáte? Operátorka: no.. nic. Já: tak proč bych to měl dělat? Operátorka… a už byla v koncích 😀 😀 😀 😀 děkuji naschledanou..

  9. Mě volají taky a pravidelně, zabere to celkově nějakých 25minut, ale za to že mi pouští ukázky písniček z Fajn Rádia, který já poslouchám a já je pak hodnotím, tak mi v závěru řeknou: a odměna za tento rozhovor vám bude zaslána spolu s dalšími za toto období v druhé polovině příštího měsíce….a díky tomu mám celkem pravidelný příjem, dvě či tři stovky měsíčně jen za to že poslouchám a hodnotím hudbu, takže nechápu lidi, co to hned položí 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *