Barbora Tachecí odvolána z vedení ČRo 1

Internet budiž pochválen


Před pár minutami server Aktuálně.cz zveřejnil informaci o odvolání ředitelky Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu Barbory Tachecí. Mám z toho radost. Je to první velké vítězství v boji o rozhlas. Barbora Tachecí doplatila na existenci internetu, díky kterému se staly populární její arogantní výstupy, ale především se jeho prostřednictvím mohla zdvihnout vlna veřejného protestu.

Kdyby Radiožurnál hrál písničky na přání, hlasoval bych pro Modlitbu Marty Kubišové.

Ať mír dál zůstává
S touto krajinou
Zloba závist zášť
Strach a svár
Ty ať pominou
Ať už pominou
Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých
Zpět se k tobě navrátí
Lide navrátí

Z oblohy mrak
Zvolna odplouvá
A každý sklízí setbu svou
Modlitba má ta ať promlouvá
K srdcím která zloby čas
Nespálil jak květy mráz
Jak mráz

36 thoughts on “Barbora Tachecí odvolána z vedení ČRo 1

  1. výborně! Rojovi hobla!
    (jinak píseň na přání mne dojala k slze. Ještě že je Radiožurnál nepouští…:-))

  2. ROJENÍ AKTIVISTŮ[2] Ano, souhlas. ROJOVI PATŘÍ TEN NEJVĚTŠÍ DÍK. Ale nebýt internetu, nebylo by Roje. Vlastně by nebylo ani Lišky Ryšky. A nebylo by, milé děti, nebylo by nakonec ani mě.

  3. Tož blahopřeju!Prostě jsem nevěřil, že se to podaří. Už tomu věřím a dodávám, že jde o precedens. Terazky bych navrhoval kampaň proti předsedovi představenstva ČEZu. Třeba nám pak zlevněj šťávu do kompů… :o)

  4. DRÁTY, VĚŽE, TURBÍNY A K TOMU SÍLA SKUPINY[7] Díky, Liško, jednou o tom budu vyprávět svým vnoučatům.

    [8] @Teo, v případě odvolání šéfa ČEZu nemohu sloganem sloužit. Nejde to. Vážně.

  5. Nechvalte dne před večeremTo, že je soudružka Tachecí pryč je jistě pozitivní informace, ovšem smyslem protestů je tvář Radiožurnálu. Četl jsem pár rozhovorů se „současným ředitelem“, tedy šéfredaktorem a mám pocit, že jemu se Rááááádiožurnál líbí taky :-(. Takže všechny zainteresované čeká ještě dost práce…

  6. TACH-END-CÍNo, svět je krásnej. Občas. V žáru noci jsem tu nedávno psal, že figuru nemůže udržet. Neudržela… nebylo také co, na dívčí revoluce podbarvené disco-hity z dob rudého temna už tu nikdo snad zvědavej není. Doufám.

    P.S. Krásné, Laco, krásné…

  7. A pouceni, mile deti? 🙂Kdyz nekdo deklaruje, ze POD TLAKEM se mu pracuje nejlip, jen vyjadruje sve zbozne prani.
    Budiz ji to prano 🙂

  8. Ponaučni, mno,když před lety letoucími začínala Barbora Tachecí na TV „21“ce, byla to nová krev a rozhodně se jí nedala upřít investignativnost,byla jiná a dobrá. Teď mi připadá jako taková neurotická vyschlá lípa, která se snaží působit dojmem světaznalého diblika, ovšem bohužel této své póze evidentně sama moc nevěří.

  9. Barbora Tachecí se zhroutila, je v léčebně v Bohnicícha co jste s tím dokázali, komu tím prospějete

  10. Premyslim, jestli mam zalozit petici na modernizaci radiozurnalu 🙂 muj nazor je ten, ze se to nedalo poslouchat ani predtim, ani potom, ale poplatky platit musim.

  11. a je to.. tvrdá pěst dělnické třídy dopadla i na paní Tachecí až jí z toho ruplo v kouli..
    Možná by nebylo od věci pozeptat se soudruha Filipa, proč jsme tu nemohli mít tu demo krácii už dřív, když některé principy fungují stále.. a je tomu dobře 😀

  12. Takže ode mne blahopřání, je to i Tvá výhra….a tu Modlitbu si vybral velice trefně. Jsi prostě persóna na svém místě!

  13. Jenom doufám, že ta bezmezná radost, kterou tady všichni projevujete, není radostí z cizího neúspěchu, z čehož většinu z Vás tak napůl podezírám. Tak jako je umění zvládnout porážku, je stejně tak umění zvládnout vítězství. Kopnout si do někoho, kdo už je na zemi, je úkol hodný skutečných „hrdinů“. A zatím to o ničem jiném, než o odvolání jednoho člověka, není… Nastolená koncepce Radiožurnálu totiž stále platí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *