OST: Cars

Hudba tvýho života


Víš, kámo, Auta od Pixaru jsou nejkrásnějším animovaným filmem všech dob. Viděl jsem ten film častěji, než Schumi závodní dráhu z pole position. A vždycky se při pohledu na Auta o sobě dozvím něco nového. Jsem jedním z nich, Blesk McQueen je můj brácha a Sally je moje teta. Žiju v jejich světě a kromě burácení motorů mi jako rajská hudba zní také soundtrack Cars.

Život je závod. Tak na to hned v úvodu šlápni, vypalovačka Real Gone od Sheryl Crow pomůže udržet tempo. Ale jezdi fér, naslouchej písni Behind the Clouds od Brada Paisleyho a mysli na to, že jednou už tvá světla nebudou svítit tak ostře jako dnes, dobré časy nemusí trvat věčně a slunce se schová za mraky.

Znáš ten zvláštní pocit, kdy sedíš pevně připoután v autě, k nejbližšímu sjezdu z dálnice je to víc než tisíc mil, ale ty si přesto připadáš jako nejsvobodnější tvor na světě? Tak přesně tenhle pocit v tobě vyvolá také píseň Life is the Higway od countryových Rascal Flatts.

Naproti tomu píseň Our Town od písničkáře Jamese Taylora evokuje dobu, kdy se jezdilo jinak. Tenkrát silnice ještě neprotínala krajinu jako dálnice. Ale splývala s ní, klikatila se, stoupala. Auta se po ní nehnala rychle k cíli, ale aby si užila cestu.

Hele, brácho, soundtrack z Aut bys nikdy neměl vyndavat z přehrávače svýho auta. Když totiž ztratíš směr a sjedeš z cesty, pusť si skladbu Find Yourself. Bude to ideální hudební doprovod k závěrečným titulkům filmu tvýho života.

4 thoughts on “OST: Cars

  1. JASNÉ BRÁCHOCedečko z Cars valím též. Jsou to krásné písně, viď. A nejen to. Valíme ponožky, peněženky, klíčenky, samolepky, komplet sbírku aut (celkem k dnešnímu podvečeru 75 kusů z toho McQueen v 7 sběratelských mutacích)…
    A pak, když jsem kdysi napsal na auto.cz textík „911 orgasmů“ končí to větou – jo, abych nezapomněl, na zadku má vytetovanou číslovku, 911.

    Je to tady – http://gti.blog.auto.cz…1-orgasmu

    ozve se tohle ve filmu… slzel jsem.

    A ještě jedna věc se mi váže k tomu filmu, viz zvolání „Kde je Marko?“, je to zde – http://gti.blog.auto.cz…-je-marko

    A ještě něco… ten film má fantastickej českej dabing.

  2. 🙂Jo, doma ten film také pouštíme s klukama často. Jsem ráda, že je taky něco jenom pro malý chlapy 🙂 (no, pro velký taky, to se rozumí). Je to geniální film. Super tam jsou v záběru ty včeličkový auta – všimli jste si jich? Já jsem pomalejší, takže já až napotřetí 🙂 Ale jinak jsem si v Americe nechala udělat tetování (jako Sally) – byla jsem v Arizoně blízko Route 66 – jela jsem souběžně s ní, ale bohužel ne po ní. Tak příště… Víš, kámo, zase skvělej text!

  3. to JIROUŠKAJasně… ta létající autíčka… Ty včelky, to jsou malí VW BROUCI… taková malá parádička.

  4. ŽIVOT V KARDANOVÉ LHOTĚ[1] Úctyhodná sbírka. Bravo, GTI.

    [2] Tetování, Jirouško, hmm. To musí být AMERICKÁ KRÁSA. Vidět to, asi by mi hrozil infarkt řídící jednotky.

    [3] Nenápadným detailem jsou také mraky vypadající jako stopy od pneumatik.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *