Čím víc pruhů, tím víc ohně

Uspořádejme sbírku pro naše vietnamské přátele!


Víš, Máňo, to byly tenkrát krásný Vánoce. Vzpomínáš na jedenavosumdesátej? Seděli jsme tehdy koncem listopadu na schůzi závodního výboru a řešili, kdo si vezme ke štědrovečernímu stolu kolegu ze spřátelený asijský země. Josef z vedlejší dílny se s námi tehdy podělil o zkušenost z minulejch Vánoc. Že prej ten Vietnamec nebyl špatnej, ale kapr je kapr. Tak jsem vstal já a soudruhům řekl, že Tran Hop Tuan z tažírny bude letos u stromečku s námi. A vyplatilo se. Přijel na babetě, před večeří mi stačil na kufříkovým šicím stroji povolit tesilky a tu krabičku od diabolek s věnováním mám dodnes.

Hele, bábo, ti kucí šikmovoký tu Manesmanku stejně vod krachu zachránit nemohli. Zatímco půlka válcoven šla na pracák, oni si zřídili ty svý butiky. V jednom prodává i Tran Hop Tuan. Každej rok celou naší rodinu ohákne za sótopade a minulej měsíc jsem od něho zdarma dostal švýcarský náramkový hodinky se zlatým rámečkem. Sice nejdou moc přesně, ale u nás se na nádraží stejně na nějakou tu minutu nehledí. Letos nám zvýšili sociální dávky, a tak jsme se těšili na bohatýho Ježíška. Ale teď ve zprávách ukazovali, jak shořela tržnice, kde pro nás měli naši vietnamští přátelé připravený zboží na Vánoce.

Tohle by se za komunistů stát nemohlo.

7 thoughts on “Čím víc pruhů, tím víc ohně

  1. MÁŇAŠTYKLaco, 😀 😀 smekám v hluboké pokoře. Je tam všechno, diabolky, tesilky, babeta, tažírna 😀 fakt povedené. Dnes velmi zřetelně – BRAVO LACO.

    Když sem na pomezí 70/80 let přišli první rákosníci, zde to frčelo na „somrtaškách“, tedy taškách z plynových masek jeanskách (letní bundy) a na levé paži z polska sehnaná nášivka – churchilovsky vytrčený ukazováček a prostředník, to vyvedené jako symbol „Amerika“ v jejich federálních barvách. A rákosníci sem přijeli, na zádech ještě prach z napalmu a když to viděli, brečeli… to jsou paradoxy té doby. A mám ještě jeden související paradox – do pěti let nosili to logo na bundách i ti rákosníci 😀 😀 Jo, tak to bylo…

  2. Dneska jsem dostala od svého „číňana“ nějaké tropické ovoce, vůbec nevím co to je a on nebyl schopný mi říct, jak se to jmenuje. Vypadalo to trochu jako artyčok bez šupin a chutná to jako hodně sladký turecký med. Minulý týden mi dal 3 jabka a týden předtím 2 banány, jede po mně jako blázen!:-)

  3. vyjetý namcis nima je to jako ss onanií.. kdo nikdy nepřiznal, že k nim chodí nakupovat, chodí tam dodnes.. 🙂 A co by ne.. Sou věci, co tam člověk nekoupí ale i ty blbý baterky maj levnější a navíc se u toho blbě netváří,když uděláš kšeft jenom za dvacku. Navíc mají zajištěnou trvalou prosperitu díky svým cenám.
    Jenom škoda, že ty daně se jim nedaří platiti, ti ti ti..
    to Laco: a vyřiď Máně ať nemá obavy, že by jste neměli na Vánoce, kde nakupovat.. přeci jen zbývá víc jak měsíc a oni jsou schopni stejně velkou tržnici naplnit zbožím velice rychle.
    Nabízí se také otázka: Zda není za požárem cílený „výprodej“ a také co všechno ještě lehlo popelem, vyjma těch pár kilo hadříků.

  4. PŘEKVAPENÍ[5] Tak to ten podsvícenej zvukovej obraz s tekoucím vodopádem a blikajícíma vokrajema, co mám pro tebe k vánocům bude docela příjemný překvapení…

    Jo, Laco, všechno je jednou poprvé…
    :)))))

  5. Jo to byly časy kdy se ti Vietnamci téměř klaněli a měl jsi pocit že jdeš nakupovat do nóbl butiku i když ta jejich bouda sotva stála. Zajeď si do K.Varů, když nemluvíš jazykem našich přátel,jsi pro ně vzduch. Peníze kazí i Vietnamce…..Ať si to zboží nabouchají do trenek…
    Když jsem si ještě za totáče kupovala babetu stála jsem ve froně s několika Veitnamci. Jó fronta lidi sbližuje….Kluci byli tehdy stejně vykulení jako já, bohužel mě to zůstalo, jim ne.

  6. paHorkatinaProstě zapomeňte na žhavý sex, hot dog i zateplení domu. Obyvatelům Libuše hrozí i zapálená lýtka či zápal plic. A raději se nedotýkejte sluníček sedmitečných, ani spadlých na zem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *