U-Turn

Promarněná šance


Bylo to někdy koncem devadesátých let. Tehdy se filmy ještě nepromítaly v multiplexech. Muselo stačit navštěvovat kina okresního formátu. Neřešila se velikost plátna nebo kvalita zvuku. Cenilo se jen to, měl-li film atmosféru. Jedním ze snímků, který mě v té době zaujal velmi, byl film Olivera Stonea U-Turn. Od jeho shlédnutí jsem mnohokrát nahlížel do regálů s DVD, častokrát hledal v e-shopech, permanentně procházel televizní programy. Marně.

Až teď. V pátek večer jsem film objevil v elektronickém průvodci televizním programem ČT1. S nadšením jsem pročítal anotaci filmu a připomínal si jeho děj. Z nepochopitelných důvodů jsem však zapomněl kliknout na tlačítko Nahrát, což jsem zjistil až dnes.

Chci film vidět! A nemíním čekat dalších deset let.

3 thoughts on “U-Turn

  1. U-JETÝ U-TURN[2] GTI, přiznám se, že si film již moc nepamatuji. Přeci jen, neviděl jsem ho 11 let, navíc v té době jsem viděl moc a moc podobně náročných filmů. Vymetali jsme filmové kluby, projekty 100 a podobné úchylárny. Ale protože mi z tohoto období uvízl jako jeden z mála v paměti právě film U-turn, chtěl jsem si ho připomenout.

    Stačí se podívat na osoby a obsazení. Režiséra jsem zmínil výše, hudbu obstaral Ennio Morricone, v hlavní roli úchvatný Sean Penn, jako femme fatale sexy Jennifer Lopez. Atmosféra úžasná, podobně jako ve filmech Tarantina (Pulp Fiction, Desperado) nebo Rodrigueze (Čtyři pokoje, Sin City).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *