Inception: Divák sobě

První recenze po čtvrtém shlédnutí


Běž do kina a soustřeď se. Vnímej každý záběr, hltej každou větu. Stejně to bude marné. Napoprvé to všechno těžko pobereš. Film skončí, jeho finále ti vnukne myšlenku, že si to celé pochopil. Pokud se s tím spokojíš a budeš v programu hledat na co půjdeš příště, byly to vyhozené peníze. Film sis nezasloužil.

Ve snu tvoje mysl tvoří a vnímá zároveň. To samé se povedlo Nolanovi. Film sleduješ a zároveň si vytváříš vlastní příběh. A jeho pointa není jen jedna, je jich více. Možná tisíce, miliony, nekonečno. Film není určen divákům, kteří nechtějí být zároveň tvůrci. Inception není výtvor, je to čiré tvoření.

Zapomeň na všechno, co si do této chvíle viděl. Teprve tenhle film je Počátek.

10 thoughts on “Inception: Divák sobě

  1. TEMNÉ KINONo dobře, půjdu do kina. Ovšem jestli ten film nebude alespoň z poloviny tak dobrej jako tvoje recenze, platíš lístky.

  2. RECENZE POČÁTKU A POČÁTEK RECENZE[1] GTI, mohl jsem napsat recenzi o tom, že jsem dosud neviděl tak úžasně mnohovrstevný film, ve kterém pokaždé objevím další nové střípky dokonale zapadající do mozaiky děje. Také jsem se mohl zmínit o tom, že si nevzpomínám na film, v němž by se tak dokonale snoubila jeho vizualita s hudební složkou. Mohl jsem se přiznat k tomu, že mě baví nechat se unášet vyprávěním, kde žádná scéna nebo replika není nadbytečná a její případné nepochopení je než výzvou k další repríze.

    Ale bál jsem se, že by taková recenze nebyla ani z poloviny tak dobrá jako film.

  3. PÍÁR LACOLaco, věřím Ti. Narozdíl od GTIho nemám ani špetku strachu.Už ne.Lístek mi platit nemusíš, jestli je to letenka z tohodle špinavýho světa. Lepší jeden totální sešup střemhlav, než hledat poslední dávku kodeinu na tobogánu věčný naděje.

  4. GTI díkyVíš,ani nevím proč jsem to napsal.Jestli to byl ještě zbytek adrenalinu? Nebo pocit zoufalství umocněný pocitem vlastní malosti?Snad. Zkrátka bylo to jen chvilku po tom, co jsem před barákem vracel klíčky od emtrojky….a řekl si "Holka odpusť, ty prostě nejsi pro mě…Víš, ne že by ses mi nelíbila. Líbíš a moc. Jsi dokonalá!!!…ale prostě nejsi můj styl."

    Jsem rád, že Tě vidím 🙂
    Mám jednu technickou. Ne, že bych byl pravidelný přispěvatel na tvém blogu, každopádně čtu Tě.Sem tam mám chuť něco připsat,ale nějak se mi nedaří vkládat příspěvky….a to jsem registrovanej, jak to moderní svět dneska vyžaduje.

  5. Tomikua to zase jo, [3] se mi líbila, ale říkám si, ty vole, nech to bez reakce, on má duši rozdrásanou jak kanafasové roucho příslušníka žňové hlídky, nebudu jitřit rány… a ona to má na svědomí emtrojka, bestie … 🙂

  6. TOMIKUPokud se pod tou eMtrojkou neskrývá kód Mařky ze třetího patra, je všechno v pořádku. Důsledek nesnesitelné lehkosti bytí…

    Prosím tě, registrovanej neregistrovanej, pokud bys nemohl vložit na blog příspěvek, spadne do spamu a já ho odtamtud vydoluju na světlo. Redakce nějak posílila protispamovou ochranu a stává se, že občasné přispěvatele to smete. Ale jak píši, najdu to a vytáhnu vždy na světlo. Napsal jsem tam dnes zážitek s S60… výborný auto.

  7. chlapi soběJasně…je to jizva na duši. Jednou a navždy.

    Každopádně S60 jsem už četl.Jsem za ten měsíc vyprahlej, že jsem četl na tvojí titulce dokola i měsíce a pořád v nich hledal něco novýho.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *