Passáci emocí

Dva dokonalé kusy techniky. Milovat však lze jen jeden.


Jedeš po D8. Směr Děčín. Nespěcháš. Sjedeš tedy směr Bukov a za křižovatkou u Tesca zabočíš vlevo. Uděláš si radost. Setkáš se s prodejcem, který má svoji práci rád. Sedíte v kabině Volva. Auta, které tě od prvního setkání před dvěma lety nepřestalo fascinovat. Dlouze si povídáte o novinkách. Je jich hodně.

Jsi nadšen. Volvo si s některými věcmi dává načas, ale pak to stojí za to. Dokonalé spojení funkčnosti, použitelnosti a designu. Počkat, tohle přeci odněkud znáš. Jo, už víš. Máš ten přístroj v kapse.

Cestou zpátky jedeš přes Teplice. Když si tudy jel před pár měsíci, ještě tam nestál. Slíbili zavolat, ale když tě pak viděli odjíždět v novém Superbu Combi, tak to asi vzdali. Tentokrát novinka stojí už před showroomem. Na fotkách rozhodně vypadá lépe. Naživo připomíná Krytona z Červeneho trpaslíka.

Vcházíš dovnitř a vítáš se s prodejcem, který je smutný. Pamatuje si tě z minula a ví, že pro tebe nemá nabídku. Má jen vůz bez emocí. Má jen Das Auto. I pro tento kus techniky nacházíš příměr odjinud.

Jsi rád, že si můžeš vybrat. Třeba jako mezi Apple a BlackBerry.

20 thoughts on “Passáci emocí

  1. Emocionální tryznaDas auto bude dobré. Ba co víc, bude skvělé. Ale ani já jsem v příplatkové výbavě Paket Emoce nenašel. A listoval jsem důkladně.

  2. Německá auta jsou bez emocí všechny. Jediné německé auto s emocemi v základní výbavě je Insignia….
    Ale je to OPEL…..

  3. InsemigniaZindoure, máš pravdu v tom, že ten Opel ve mne emoce vzbuzuje. Silné. Svinské… A když ho vidím v základu, tak to je vrchol emocionálního pnutí, to kolikrát vezmu klíček a zchladím si žáhu na těch hnusných a bezpohlavně neemočních BMW, Audi a MB.

  4. Jediné BMW které stojí za to,je X6,nebo M3 GTS.. Jediné audi,které stojí za to je R8 a jediný Mercedes,který za to stojí je SLK. A to ani jeden z Vás nemáte… Myslel jsem Insignii jen,že hezky vypadá… Jinak Nový Passat?? To snad ani soudruzi s ND(S)R nemyslejí vážně,že? Co ten superb,co má Laco? Je to parádní auto,bez debat. Ale jak vypadá sedan? To bych blil.. Pokud bych někdy vybíral nové auto, jdu do Volva S60 T6 AWD, Nebo Saab 9-5TTiD Aero…..

  5. Zindoure?Nemáš trochu rozhozená automěřítka? Střílíš tady od boku zcela nesrovnatelná auta a ten závěr mi přijde, že…snad ani nechci raději komentovat.

    Jediné rozumné vysvětlení může být, že Ti ještě nebylo osmnáct a čekáš na řidičák, jen abys byl nejrychlejší a nejvíc sexi na celý planetě.

    Jestli jo, tak to chápu. Protože to jsem tehdy potají tůroval fotrovi žigulíka po polňačkách a na skříni na intru jsem měl vylepenýho stříbrnýho pětistovkovýho medvěda. Krásný období.

    Laco, tvé pocity chápu, ikdyž nejsem tak ortodoxní….

  6. Zindourovo velmi pozdní odpolednePříteli, to je palba jak u Verdunu. Model střída model, přeživších je poskrovnu.

  7. [32] INSIGNIE MRAZUPočítám, zino, že tu Insignii právě tatínek zaparkoval pod balkónem, ne?

    Obdobní automobiloví diskuzní mistři jsou na AUTO.CZ, jeden tam napsal dokonalej slogan – Cee´d by měl stát to co BMW1, je to světový dělo, vím co píšu, strejda si ho včera přivez´.

    Jinak bys tu možná mohl ještě napsat, co si představuješ pod pojmem emoce. Já jen aby to neskončilo u toho jak jsi šmíroval bábu z přízemí při mytí schodů.

    P.S. Laco, hezké, je to stále v tobě, počítám že za pár let… to vyjede nová XC90…

  8. Měl jsem na mysli auta pro pořádné řidiče. 18 mi už taky bylo řidičák mám už 16 let na vše,co má kola. A,B,C,D,T,E a od chvíle,co ho mám řídím.Závodění mám za sebou taky.. I jednu nehodu při nerozvážnosti hned z kraje z horkým řidičákem. Vůni benzínu miluji. Ale teď řídím jen diesela. Pár aut jsem už též měl.. Pardon,že se vám nehodím do krámu. Napsal jsem 3 sedany,které se mi líbí,ale jen do 2 bych šel.Jedno je Opel,kterému nevěřím a ani můj otec ho nemá.Další jsou švédská auta,o kterých si myslím,že jsou skvělá pro zpracování a kvalitu.. Jinak to,že píšu třeba že R8,nebo x6 jsou pěkná? A ne? Nebojte se,vím že srovnání těchto aut mezi sebou není možné.. Neřídím žádnou firmu a nemůžu si dovolit žádná z těchto tady uvedených aut…Vy co přijdete do obchodu a jen si zakřížkováváte příplatkovou výbavu a na motor se 3 roky ani nepodíváte a doplnit vodu do odstřikovače si jezdíte doplnit do servisu?? U mě nejste řidiči…..:-)

  9. Dar z nebesNo to je nadhera.To je kus.Tak se jeste rozepis Zindoure!Zrovna si tuhle Laco stezoval,ze tady chybi nejake mentalni osvezeni.Zatim je to perla za perlou!

  10. PRÉMIOVÁ DISKUZE[1] TNT, za chybějící Paket emoce palec nahoru.

    [5] Tomíku, nevím co je ortodoxní, ale neuráží mě to. Kdybych neměl Superba a nebyl bych ten den ráno u Švéda, nový Passat by mě bavil. Takhle zcela objektivně tvrdím, že v mnoha detailech nechal Passat Superba daleko před sebou.

    [7] GTI, díky za naději. Ale na nových devadesát xcéček ještě nejsem dost prémiový.

  11. U mně dobrýJá naopak oceňuji upřímnost. A po tomto příspěvku si už dokážu Zindoura zařadit. Pochvala Zindour, ač máme pohled na auta rozdílný.

  12. ZindoureAle kdepak, zbytečně se podceňuješ! Podle úvodu jsi řádově lepší než kdokoliv tady. Nikdo tady přeci nemá řidičák včetně raketoplánu nebo vesmírný družice. Vypadáš na to, že bys vyměnil motor za jízdy.

  13. Laco, jdi do něj (Volvo), než tam číňani (majitelé) prosadí svoje vychytávky …:-)

  14. PASSÁK LACCONemyslím si tak jednoznačně jako ty, že Passat je auto bez emocí. Podle mě ty lidi, co ho kupují, ty emoce v  sobě prostě jen dobře potlačují 😉

    A Volvo?…Jak říkám, jestli si s ním (XC60) už vydržel třetí rok, je to na sňatek. Máš mé požehnání.

  15. PASSÁTNÍ VĚTRY[15] Tomíku, pro mě Passat nemá větu. Ostatně, všechno o něm už bylo stejně napsáno (99,9 % z toho textu má na svědomí GTI, zbytek jsou cenovky v salonech).

    A XC60? Jo, chodili jsme spolu dlouho, pravda. Ale byla to platonická a neopětovaná láska. Spali jsme spolu jen jednou, ovšem to snad nestojí ani za řeč. Bylo to krátké (asi 20 kilometrů) a moc si z toho už nepamatuji.

    Předloni před Vánoci jsem se potřetí oženil, ale vzal jsem si nakonec rodilou Češku, i když s německým rodokmenem. Na Švédku si však stále myslím. No, mezi námi, když obcuji se svojí aktuální ženou, myslím u toho na tu severskou krásku s šedesáti křížky na krku.

  16. dobrá volbaNa tomhle kousku mi vadí jediná věc. Už o něm všichni dost dlouho mluví, ale ve skutečnosti ho ještě nikdo neviděl. Jinak jak říkám. Dá se čekat dost dobrý auto.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *