Nový MacBook Pro

Fáze II: Nadšení


Není to ani měsíc, co jsi nakonfiguroval a objednal. Poděkování, že dlouhých pět týdnů čekání může trvat pouhých dvaadvacet dní, posíláš skvělému Duhovému servisu v Brně. Už rozumíš jablečným fetišistům, kteří si rozbalování výrobků Apple natáčejí. Je to skutečně zážitek. Díváš se na notebook vyrobený z jednoho kusu hliníku. Nenajdeš nic, co bys chtěl mít jinak. Nenajdeš nic, co by překáželo nebo uráželo dobrý vkus. Žádná hejblátka, blikátka nebo jiné nesmysly. Žádný zbytečný text. Jen svíticí nakousnuté jablko na víku.

Operační systém Mac OS. Jsi zvědavý, jestli opravdu umíš myslet jinak. Ale ono stačí jenom umět myslet. Hlavou. Po pár desítkách minut už ti nikdo nevysvětlí, proč drtivá většina lidí v počítačích otevírá Windows. Pracuješ s Mac OS a ani si nevšimneš, že je systém anglicky. Tak je to snadné. Nenajdeš nic, co bys chtěl mít jinak. Nenajdeš nic, co by překáželo nebo uráželo dobrý vkus. Žádná hejblátka, blikátka nebo jiné nesmysly. Žádný zbytečný text. Jen svíticí nakousnuté jablko na víku.

Nejlepší Tvůj počítač je vždycky až ten… současný.

20 thoughts on “Nový MacBook Pro

  1. VIVA APLÍK LACOAno Laco vole, tohle pro tebe musí být krutý…Tady se ukázalo, jak důležité je mít za kamarády Lupínky z Lupy.

    Každopádně jsem zvědavej, jak to vypadá na živo a taky doufám, že konečně uvidím nějaká ta videa z ložnice (ze záchodu prosím nechci)

  2. KRUTÝ LUPÍNEK[1] Hele, draku, o čem to mluvíš? Co musí být krutý? Vůbec Ti nerozumím. Bojím se o Tebe, je znát, že už žiješ dlouho s Windows.

  3. MYSLÍM V 64-BIT SOUSTAVĚHele bejku, krutý musí být to, že si tu asi s nikým o tvý radosti moc nepokecáš. GTI, MOD nebo TNT? (dovoluji si tedy odhadnout)

    …Ty vole, je to asi, jako kdybych se Tě snažil učarovat posledním modelářem podloží v Dlubalu.Ale jestli opravdu chceš, určitě Ti ho taky ukážu.Slibuju na holej pupek.

  4. JABLEČNÉ SVĚTLO VE TMĚ OTEVŘENÝCH OKEN[3] Aha. Přiznám se, že jsem ani debatu o Mac OS nepředpokládal, přeci jen tento systém používá jen pár VYVOLENÝCH. A se vší úctou k místním diskuterům si nedělám iluze, že by měl někdo v tomto směru potřebu vydat se neprošlapanou cestou. Chápu, že je snazší zůstávat u Windows v duchu sloganu Znám zkratku. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

  5. DISKUSNÍ ORATORIAOno, diskutovat tu o něčem čemu nerozumím, to je kupodivu poměrně dost rozšířené i zde… Já v této souvislosti cením, že je zde diskuze velmi umírněná, neboť aby mi tu nějakej industriální magor koktavě vysvětloval k čemu je dobrá žárovka, kvůlivá tomu sem nechodím.

    Když už jsme u knih, tak na sklonku roku vyšla Zlatá bible. To JE témíčko, nějakej Big-Mac-Book (Laco mi to promine) to je hračka na dvě odpoledne…

    Ale jasně, tyhle skřeky jemně odžilýho veterána neznamenají nic… já vím.

  6. VYSOKÉ UČENÍ UŽIVATELSKÉ[5] GTI, rád se nechávám technikou fascinovat. Nemyslím tím tedy zrovna to, že si stříknu do trenek při pohledu na obnažený tištěný spoj nebo vačkovou hřídel. Technika mě zajímá výhradně z pohledu uživatele.

    Baví mě sledovat trendy v ovládání počítačů, stejně jako se rád kochám povedenou ergonometrií palubní desky auta. To ve mně vzbuzuje vášně, o které se tu pak podělím s publikem.

  7. UŽÍVAČKAV tom si samozřejmě rozumíme, já to podporuju a je mi to svým způsobem i milé. Patří to k mladému (i odrostlejšímu) věku. Řekněme že sem v těchto souvislostech vrhám pohledy takříkajíc z druhého břehu. Z břehu k němuž ovšem dorazí prakticky každý, i ty, Laco.

    Abys mi dobře rozuměl, předmětné mé přispěvky nejsou o nějakém vymezování se vůči tvému zájmu, to doufám chápeš a jistě chápeš i "ducha" těchto příspěvků.

  8. Sigi Frojd amatérGTI, nejsem si jist, jestli se Laco dostane ke břehu, na kterém ho vyhlížíš.

    Myslím, že to byl Freud, který tvrdil něco ve smyslu, a já s ním souhlasím 🙂 , že každý člověk ve svém vývoji a mentálním rozvoji ustrne v určitém věku. Bohužel u valné většiny, a nemá to co dělat s inteligencí, to je někde mezi 18-ti a 25-ti lety. Najdou se však i tací, kteří zakončili někde ve 12-ti. Ti pak přijdou z práce a ještě se ani nepozdraví s manželkou, pokud ji mají, a už si lepí letadýlka.

    Abych to zkrátil – Laco už stagnuje a tyto jablečné křížaly ho budou bavit pořád. Ty pravděpodobně taky, jen máš jiné zájmy. Je ale možné, že jsi tolik vzácná výjimka, kterou ve své teorii autor připouští a pořád ještě jedeš. To bych Ti pak upřímně gratuloval.

    Já u sebe odhaduji stop stav tak kolem 22-ti, maximálně 🙂

  9. BLOG JAKO BIBLEPodle TNT teorie jsem se zastavail nkdo okolo stovky 😉

    GTI, edici Zlaté bible jsem viděl. Nehlo to se mnou. Spíš jsem se podivil. Možná trochu zamyslil. Platí to u všech knih, ale u téhle nesčetněkrát. A to sice, že obsah má řádově vyšší hodnotu, než nějaký pozlátko na obalu. Přiznám se, že ze všech možných důvodů popsaných právě v bibli, oněch šest stovek kusů, nějak nechápu.

  10. EUROKNOFLÍKÁŘITady to na ty knoflíkáře, modeláře a lepiče ani moc nevidím, já ten intenzivní Lacův zájem o techniku spíše chápu jako přirozenou zábavu mladého člověka.

    Je tu sice jeden občasný idustriální dopisovatel, co se tu pokusil vysvětlit, že ten pravej životní ajfr člověk zažívá až při čtení testů plochých monitorů, ale tohle tu nezaujalo ani vrátnýho, takže jsme to vrátili do pochopitelnější roviny: elektronické hračky jsou přirozeným zájmem snad každého mladého člověka, odžilcům je pak všechno co je na baterky tak nějak ukradený. Ideálně se to doplňuje.

    Popravdě však, v životě má cenu jenom to co voní nebo páchne.

  11. KOŘENÍ ŽIVOTAOno to je taky o tom, že si dlouho na takovýhle hovadiny neměl, neb byly jen v časopise VTM. Dnes přehazuješ škváru větší nebo menší lopat(k)ou, ale radost už Ti to stejnou jako dřív prostě udělat nemůže.

    A pak bych klidně vyryl na nebe, co napsal o tom smradu- nemsradu GTI….Možná bych tam ještě přidal taky to, co můžeš nebo nemůžeš ochutnat 😉

  12. BIBLENení potřeba hlubších rozborů, čas od času se prostě vytiskne historicky významný tisk ve formě, která ten obsah jaksi vznešeně zvýrazní. Je to určeno do velkých (národních) knihoven jako jistý odraz toho, jak je ta kniha pro společnost v dané době významná.

    V předmětném kontextu je to o to významnější, že další obdobný tisk už třeba nemusí nikdy následovat…

    K úvaze je možná to, zda je únosné mít elektronickou čtečku knih a do ní mít nataženou vedle Bible třeba knihu… H. Millera – Pod střechami Paříže.

  13. BIBLEUrčitě lze sbírat i bible. Souhlasím, že ve správných rukou rozhodně hodnotu má.

    Žádný zbytečný filosofování. Jsou tu fakta. Tady jsou jen dvě:
    – většina lidí u nás bibli v životě nečetla a ani nebude
    – troufnu si odhadnout, že většina lidí u nás ji nejenže nechápe, ale dokonce se jí vysmívá

    O významu a vznešenosti tohodle vydání pro naší společnost pak lze jen skepticky pokyvovat či kroutit hlavou….

    "Ochutnat" jsem myslel taky si užít života,…nejenom se přežírat 😉

  14. Bible – tato publikace je především moc dlouhá, dále je tam moc postav a chybí i autor 🙂
    (viz. Sklepáci)

  15. CO VONĚLO FREUDOVI?Klucí, jak vy mě dokážete donutit k zamyšlení! Procházel jsem si své deníky dvacet let zpátky. A já ten rok našel! 1997. Bylo mi 26 a rozbil se mi walkman, který jsem si koupil ve Weidenu zjara roku 1990. Aiwa za 50 mařen, k tomu sluchátka od Sony za stejnou cenu.

    Každý den dvě tři hoďky na uších, někdy i víc. Od té doby ale dlouho nic. Stále ta samá muzika, nic nového. Už jsem si totiž nového walkmana nekoupil. Já si vlastně od té doby nic nekoupil. Jen jsem pracoval a dělal děti.

    A teď, teď jedu. Kupuji si nové hračky, ale už si nehraji sám. Všechny hry na iPhonu/iPadu/Nintendu jenom s dětmi. Na MacBooku stříhám video a třídím fotky. Dětí. I ten fotbal už zase hraju jenom s dětmi. Sám jsem se stal dítětem, abych rozuměl jejich světu a ony rozuměly mně.

    Jo, děti… ty voní!

  16. Born to be BABYLaco, přesně. To je podstata všehomíra. Milovat děti a hrát si s nimi. Pokud TO chybí matce, je to nepochopitelné. Jestliže TO má i otec, je to krásné. Pro všechny.

  17. Vejtaha LACOLaco, já si myslim, že se před náma prostě jenom vytahuješ 🙂

    Dej bacha abys časem nezapadl mezi ty IT nadšence, kteří pod svůj podpis v internetových diskusích připojují i aktuální konfiguraci počítače a velikost…operační paměti.

  18. MÁM Z VÁS VŠECH NEJVĚTŠÍ OPERAČNÍ PAMĚŤ[17] TNT, díky.

    [18] Ano, Johne. Máš pravdu, jen se tady vytahuji.

    MacBook Pro 15", 2.2GHz Intel Core i7, 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM – 2x4GB, 500GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm, SuperDrive 8x (DVD;R DL/DVD;RW/CD-RW), 15" Hi-Res (1680*1050) AG WD, Backlit Keyboard (Czech), Windows 7 Home Premium CZ 32 – OEM, Parallels Desktop for Mac 6 CZ

  19. MŮŽE BÝT NĚKDY POZDĚ?GTI. Všechno má u mě svůj čas. Jsem stále časově zahlcen a k spoustě věcí se tedy vracím někdy dřív, někdy později. Momentálně to je čtecí zařízení pro e-knihy. No a až teď se musím zasmát tomu, co jsi napsal:

    Totiž mít "pod jednou střechou" Zlatou bibli a Pod střechami Paříže. Děkuji za tip. Palec nahoru!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *