Centrum testuje gigabajtový freemail!

Jak bude vypadat „tuzemský Gmail“?V srpnu jsem nabídl exkluzivní informace o přepracovaném freemailu portálu Centrum.cz. Tehdy jsem konstatoval, že ve vyhlášeném závodu o spuštění freemailu s kapacitou schránky 1 GB má Centrum lepší mezičas než Seznam.

Nyní to vypadá, že Centrum protrhne gigabajtovou cílovou pásku jako první. Byl jsem totiž vybrán do úzké skupinky testerů, která již od příštího týdne začne zkoušet zcela nový freemail. O průběhu testování, které by mělo trvat několik týdnů, budu průběžně informovat, ale již nyní vám mohu oznámit, že vyhledávání v gigabajtové schránce bude mít na starosti Morfeo a chybět by nemělo například řazení konverzace do vláken.

13 thoughts on “Centrum testuje gigabajtový freemail!

  1. A bude mít taky tak propracováné ovládání…… a tak úžasnou rychlost načítání i přes pomalé připojení?

  2. Nechme se překvapitOsobně jsem nejvíc zvědav na to, zda bude mít nový freemail tak kvalitní antispam jako Gmail.

  3. Reklama a reloadyBude mít Centrum také naprosté minimum reloadů a reklamu ve striktně textové podobě? Kdo furt má ty bannery a flashové šílenosti na českých freemailech načítat?! 😉

  4. FinanceMně by spíš zajímalo, jak to ufinancujete. Ať počítám jak počítám, tak diskové místo v serverovně prostě není zadarmo. Necílenou reklamou to nezaplatíte a cílenou taky ne. Má to na konci nějaký kladný happyend, nebo se prostě počítá se ztrátou?

  5. Omluva za druhou osobuChtěl jsem napsat Centrum "ufinancuje", nikoliv ufinancujete, omlouvám se. Stejně tak zbytek reakce.

  6. Re: ReklamaNeboj, google se pomalinku polehoučku poušží z textové reklamy do obrázkové. Teď už bude podporovat i animované gify a za chvilku tam máš flashe, ani nemrkneš. 🙂

  7. Pár rad pro CentrumTaky mě zarazila ta dlouhá testovací doba. Doporučil bych Centru systém otevřít širší veřejnosti a nebál bych se použít systém pozvánek ála Gmail (srovnání s Gmailem se služba stejně neubrání).

    Spuštění služby s "pozvánkovým systémem" do Vánoc by mělo pro Centrum několik výhod:
    1 — dostálo by svému slibu spustit gigový mail do konce roku
    2 — předstihlo by Seznam
    3 — regulací pozvánek by mohlo zpočátku do systému vpustit jen o málo větší počet lidí než je v testovací skupině (Gmail je přeci v beta verzi již více než půl roku)

  8. A nebo se Centrum snazi dostat jiz nyni do podvedomi lidi ze gigova schranka jiz brzy bude a honi cas (proto vybrani testeri a ne verejne testovani vetsiho rozsahu).

    Seznam oznamil gigovy email jako prvni, tak Centrum chce byt prvni v testovani pro vybrane novinare. A nebo to dopadne uplne jinak 🙂

  9. Re: ReklamaObrazkova reklama asi v dohledne dobe vkladana do vysledku nebude (je neucina, prodlouzilo by to dobu nahravani, vysledky by byly neprehledne), zatim je spise testovana v systemech AdSense.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *