To nejzábavnější z ministerských helpdesků

Na co se ptají uživatelé na webech státní správy?Pokud čtete Lupu každý den, měl bych vás připravit na to, že se v následujících dnech s mými články budete potkávat častěji než by bylo zdrávo (platí pro obě strany). Dnes vyšel můj investigativní kousek Parazituje Centrum na Blesku? a v pondělí by měl vyjít můj test helpdesků webů našich ministerstev (o vánočním článku na Lupě se zatím zmiňovat nebudu).

Jako malý předkrm nabízím výběr nějkurióznějších dotazů, které se objevily v e-mailových schránkách ministerských úředníků:

  • Je normováno balení 1 role toaletního papíru? Dříve byl totiž průměr role o 2 cm větší než dnes a navíc výrobce uvádí 400 útržků a balení obsahuje pouze 398 útržků.
  • Mohli byste mi zaslat statistiku vývozu živých křečků z ČR do různých zemí světa?
  • Můžete mi sdělit počet studentů na vysokých školách v ČR za posledních 100 let?
  • Jaký je přesný počet týdnů ve školním roce 2004/2005?
  • Dostal jsem pokutu od městských strážníků, že můj pes znečistil chodník. Je to spravedlivé?
  • Moje dcera bude dojíždět od 1.9.2004 do Prahy na střední školu ze stanice Kostomlaty nad Labem. Kolik nás bude stát doprava ČD?

6 thoughts on “To nejzábavnější z ministerských helpdesků

  1. Poslední dotazCo vidíte kuriózního na posledním dotazu? Pokud vím, tak od tohoto školního roku právě ministerstvo dopravy zadefinovalo tzv. žákovské jízdné.

  2. Re: Poslední dotazMinisterstvo by mělo zavést jednotný postup pro řešení této životní siruace. Kurioznější mi přijde, co radí na svých stránkách ohledně zřízení živnostenského oprávnění – Šalamounskz se sami ptají – Jaké jsou povinnosti při řešení této ŽS? A hned přispěchají s hbitou odpovědí – Splnění všech náležitostí…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *