Jak si nevybrat televizi

Dnešní televize jsou rafinované


Česká televize je progresivní. Vím to, protože sleduji její twitter. Včera jsem se dočetl, že na jaře 2012 se můžeme těšit na novou verzi teletextu. Netěším se.

Vzpomínám si, jak jsem byl koncem osmdesátých let tímto vynálezem fascinován. Teletext stanic ARD a ZDF byl jedním z mála svobodných zdrojů informací.

Jenže před patnácti lety jsem si domů pořídil internet a teletext jsem od té doby nepustil. Přesto jsem ochoten jeho přítomnost v televizních přístrojích tolerovat.

Mnohem více mi vadí, že dnes prakticky nekoupíte televizi, která by nenabízela připojení k internetu, videa z YouTube, nahrávání na USB, telefonování přes Skype. To vše v 3D.

Nechci nic víc, než jen kvalitní zobrazovací panel. Jenže výrobci a následně prodejci bohužel stále považují za důležitější jiné věci, jak vyplývá z popisku k jednomu z přístrojů:

Tento televizor disponuje mimořádně tenkým rámem s kovovou povrchovou úpravou, díky kterému působí rafinovaně.

11 thoughts on “Jak si nevybrat televizi

  1. Víte co chcete?"Kvalitní zobrazovací panel" však není výstižná technická definice pro televizi, kterou požadujete? Spíš to odpovídá monitoru pro PC.

  2. TV MONITOR[1] Idole, přiznám se, že už jsem se zaobíral myšlenkou pořídit si místo televize kvalitní monitor. Opravdu nepotřebuji nic než zobrazovací panel s TV tunerem, beze všech těch serepetiček popsaných výše.

    Ale po konkrétních modelech jsem se ještě nepídil.

  3. Lacovi s přáním a 🙂….. obecně je dobré, ujasnit si co vlastně chceme a rovněž i správné názvosloví a pojmy. Pak je realizace našich přání snazší. Držím palce, ať zdárně pořídíte podle svých představ!

  4. Jednoduché řešeníJednoduše vybírejte TV podle obrazu, tu si kupte a ostatní funkce ignorujte. Sice si připlácíte za něco, co nevyužijete, ale je to stejné jako u všech ostatních spotřebních věcí. Jinak si nikdy nic nekoupíte.

  5. PSOPES KOČKOKOČKTak si říkám, jestli to tu Laco neprodal. Proč ne. Jestli mu za to někdo dal jedendva míče…

    Protože mi to jinak moc nesedí. On, kterej byl vždycky ne o krok, ale míli napřed. On, pro kterýho zejtra bylo už předloni. Pro kterýho bylo vždycky důležitý, aby telefonem šel nakrájet i chleba. Rozuměj, Laco prostě něco jako kybernetickej zálesák.

    No, každopádně ať to třeba místo Laca někdo psal, jedno je jasný. Nekoupíš auto s motorem na kliku stejně jako černobílou televizi, kterou si Laco přeje. Jediný co furt v pohodě seženeš je násada na koště, čím to přepínat.

    Co s tím? Nevím. Nevím totiž už dávno, kde je ta hranice mezi tím,co je jen zbytečný a co hodně moc zbytečný.

  6. KYBER-ZÁLESÁK😀 😀 Tak tohle se povedlo.

    Jinak na obranu kolegy Laca píši, že on přece ví, ne že neví, jak tu dovozuje ten s nickem id…a. Laco ví a podivuje se nad tím, že holt není na trhu "prostá" televize, po které mimochodem bych okamžitě skočil i já…

    Tomiku – skvostné 😉

  7. KAOS KTERÝ MILUJEŠGTI,všichni to máme stejný 😉 Až do teď jsem myslel, že všichni až na Laca. To asi ta nemoc….

    Všichni chceme věci jako dřív a stejně podléháme novotám a to je moc dobře. Čím jsme starší, tím míň máme rádi změny.Nic novýho pod sluncem.

    Takhle třeba televize…Znáš to! Máš 1 stopu širokej opasek, jak kdybys šel opravovat střechu jen s tím rozdílem, že tam máš místo vercajku asi tak osumdesát pět ovladačů.

    Vzpomeneš si na Chaaarliho Bronsna. Pak se ze široka rozkročíš před televizíš, odplivneš si, mezi víčkama máš už jen jizvy, jak bedlivě vostříš…v místnosti se nehne ani vlas…TY TASÍŠ!!!

    Začneš ostřelovat…telka, zesík, satelit…všechno je ale naopak bez dechu a ty chceš ať to mluví. A ono prd. Nechytil se ti tenhle vstup, ty bedny vzádu málo hrají, subwoofer se sám nepustil, tak tupě lezeš za něj a zapínáš ho ručně…..

    Běží už půlka filmu, když konečně vyčerpanej životem dosedneš do křesla spokojenej, žes i dneska přežil.Jenže tím to nekončí.

    Zejtra Tě totiž čeká zase něco, na co nejsi připravenej. A tobě nezbejvá, než zase tasit, bystřit smysly a zase nad vším vyhrát. Jinak si prostě autcajdr. Rozumíš, si MRTVEJ!!!

  8. TENKRÁT U TELEVIZE[8] 😀 Tomiku, tasil jsi to skvěle. Ovladačky proklatě nízko, sombréro do čela, chipsy do misky.

  9. BRONSON MTVJo, takhle přesně to dělám. Dnes večer si dám jednoho snajpra v… kuchyni. Sám proti digitální mikrovlnce. Mám obavu, že to ale vod ní tradičně schytám…

  10. NIKDY TO NEVZDEJME!Díky TNT,GTI! Jak říkám chlapi je to věčnej boj. Až budeme uslintaný sedět v kostkovanejch tesilkách před televizí, na kterou koukáš dneska, tak jsme ho už prohráli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *