Mobilní data jsou rychlá a levná

Vyzkoušeno za vás


Víš, kámo, v Dolomitech je čistej vzduch. Není zaneřáděnej signálem Wi-Fi. Majitelé usedlosti, kam pravidelně jezdím každej rok, si e-mailovou schránku vybírají na poště v Brunecku. Jasně, na horách trávím čas s rodinou a přáteli, bejt offline je nakonec docela prima, ale pár kilobajtů na aktualizaci dat v aplikaci WeatherPro by se hodilo.

Takže první večer zapínám v telefonu mobilní data, abych je po aktualizaci předpovědi počasí zase vypnul. Druhý večer, po druhé láhvi vína, už je vypnout zapomínám. Třetí den večer se divím, kde se mi v telefonu vzaly aktuální maily, které se mi stáhly včetně megabajtových příloh. Bojím se vyúčtování, ale 151 Kč za 6,2 MB roamingových dat je cajk.

Hele, brácho, v Čechách mobilní data neřeším. Platím nějakou paušální kačku za to, že jsem online všude. Ve většině měst dokonce jedu 3G, což lítá celkem slušně. Například dnes jsem před odchodem z práce zjistil, že několik aplikací v iPhonu si říká o update. Tak jsem v AppStore povolil jejich aktualizaci a než jsem dojel domu, dostal jsem SMS od operátora.

Až ti bude někdo vyprávět, že u nás jsou mobilní data pomalá, nevěř mu. Svůj měsíční datový limit jsem dokázal vyčerpat za šest minut.

8 thoughts on “Mobilní data jsou rychlá a levná

  1. OPERÁTORSKÉ WI-FIKUNDACEObvykle jsem s tlf. na wi-fi. A přestože si stáhnu poštu pouze jako náhled, již ve středu jsem, stejně jako ty, informován o snížení rychlosti z důvodu překročení týdenního limitu.

    Nic jsem tímto nechtěl říct. Jen,že mám stejné zkušenosti jako ty a nevím jak s nimi naložit. Možná vím, ale nemám čas je pro množství jiných bojů řešit…..

  2. OPAKOVÁNÍ, MATKA GTIGTI, sice Ti nefunguje odkaz, ale nééévadí! Stručně řečeno, DOKONALÝ, DOKONALÝ (opáčko). Některý odstavce a věty jsem četl i několikrát a následně mým kolegům nahlas, protože si mysleli, že jsem si ke snídani sjel lajnu. Chápeš 😉

    Zahazuji za hlavu své zbytečné starosti a s přáním dalšího dílu ve tvé režii se se chci zeptat:
    "Jak Ti běží v mobilu internet?"
    😀

  3. INTERNET V GATÍCH😀 Tomiku děkuju. Co se týká toho "spojení" upřednostňuji spíš ten internet v gatích… 😀 Koukám, že zatím neumím dát ani ten odkaz, tak to zkusím ještě jednou – http://gti.blog.auto.cz…volenych/

  4. BŘEHY BÍLINY[3] GTI, jeden z Tvých L.E.G.E.N.D.Á.R.N.Í.C.H. textů. Je jak dobrá deska, nezestárne a lze si jej užívat opakovaně a zas a znovu dávat palec nahoru.

    Nic proti internetu v gatích, ale stáhnout trenky na nesprávném místě a stanout na vrcholu může leckdy vyjít dráž než stáhnout… balík dat na vrcholu Dolomit.

  5. O2 ZÁMEK FRANZE K.Tohle, nebo něco podobného, anebo třeba úplně jiného, se stalo každému 🙂 Ale jen málokdo to umí popsat tak bravurně, jako přítomní chlapci.

    PS: Před lyžemi v Itálii volám mému operátorovi. Prý… "Jak Vám mohu pomoci ? " Chci optimalizovat roaming a data v cizině. Během pěti minut jsme měli vyřešeno. " Ještě s něčím pomohu ? " Ne, děkuji a loučím se, jsem spokojen.

    Lyže se povedly, telefony a internet jsem omezil jen na pracovní, ale neomezoval jsem se, mám to ošetřené.

    Šest dní po návratu přišla faktura. Nechápavě do ní zírám. Operátorovi nevolám. Platím.

  6. KAFKÁRNAPánové, děkuju za pochvalu, smutný na tom příběhu je především to, že je krutě odžitej 🙂 Kafkárna…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *