Canon Legria HF G30: Kamera snů

Baví tě to. A je to znát. Umíš vyprávět příběh. Nejen slovem, ale i obrazem. Zatímco dobrý text napíšeš i obyčejnou tužkou, hezké video už vyžaduje kvalitní techniku. Samozřejmě souhlasíš s pravidlem, že nejlepší kamera je ta, kterou máš právě po ruce, ale jak často potřebuješ natočit právě přistávající mimozemšťany?

Pro zaznamenání momentek máš iPhone, akčnější záběry obstará sportovní kamera Sony HDR-AS15, ale na opravdu parádní záběry kameru nemáš. No, jasně, kamera Canon Legria HF 200. Přesně před třemi lety jsi tu o ní psal. Není to špatný kousek, ale je to jen takový o něco chytřejší kompakt mezi kamerami.

Jenže ty už jsi dál. S kompaktním fotoaparátem už také pár let nefotíš. Když chceš hezkou fotku, vezmeš zrcadlovku. Proto toužíš po zrcadlovce i mezi kamerami. Chceš točit kamerou, která má výměnné objektivy, ostřit umí pomocí kroužku na objektivu a o hloubce záběru nechá rozhodnout kameramana lehce přístupným nastavením clony.

Počátkem letošního roku Canon představil model Legria HF G25. Ještě před nedávnem sis myslel, že by to mohla být tvá příští kamera. Požadavek na plně ruční ovládání splněn, ale proč přístroj za více než pětadvacet tisíc umí natáčet pouze prokládaný obraz (50i)? Budoucnoust je přeci nejen v aluminiu, ale i v progresivním režimu snímání (50p)!

Naštěstí teď Canon ohlásil model, který je bez kompromisů. Legria HF G30. Kromě toho, že se díky progresivnímu režimu nebudeš muset bát natáčení rychlých scén, má aktuální novinka proti výše zmíněnému modelu lepší objektiv i čip, obrazový procesor DIGIC DV4, nebo o hodinu delší výdrž baterie Jedinou její nevýhodou je, že se dosud neprodává.

Těšíš se moc.

Canon Legria HF G30 (zdroj obrázku: Canon.de)

46 thoughts on “Canon Legria HF G30: Kamera snů

    • Snad tu kameru s sebou přivezu už 22. června na akci v Lipenci a ty tak uvidíš, jak natáčejí profící.

        • O narozeninách nic nevím. Jedu tam na diskotéku Martina Hrdinky. A možná prý dorazí i Miloš Skalka.

            • Ano, Vankelte, Horňákovi jsi trochu podobný, to by snad šlo (ale nejsem si jistý, zda umíš zpívat tak dobře jako on), ale vydávat se Muchovou, neblbni, to ti nikdo nezbaští. Ani těsně po půlnoci, jen pár vteřin po tom, co TNT vyskočí z dortu.

    • Vzdávám to. Pár hodin s kryptovacími tabulkami v ruce, dokonce jsem oprášil starou německou Enigmu, ale stále žádný výsledek.

      Jsi dobrý, TNT.

  1. NOČNÍ PROUD

    Jestli pánbů dá, dorazím chlapci na půlnoc ve svém éroplánu. No, možná dřív.

    • Hned ráno volám Šmícovi, ať do programu připíše seskok parašutisty na hřiště. Plánuješ přistát na značku pro pokutový kop (u obou branek prý předloni zatravnili malé vápno) nebo klasicky na středový kruh?

      • Ty vole Laco, přiletím v proudovém letadle, budu rád, když při seskoku trefím střední Čechy.

        • No TNT, jak Tě tak pozoruju, vem si hlavně plnou polní. A jestli padneš někde okolo Doupovskejch hor, tak i vyhledávač min 😉

        • Tak tomu už nerozumím. Pro přesné vypočtení souřadnic dopadu bych musel vědět, zda se jedná o proudové letadlo na střídavý či stejnosměrný proud. Nebo to snad bude letadlo na ten noční proud?

          V každém případě, jestli na lipenecké (kurva, to nemůžeš Tomíku bydlet v nějaký díře, jejíž jméno se dá bezpečně skloňovat?) hřiště dopadne TNT, tak to bude bomba!

  2. Hoši, trefili jste to oba. Doupov i noční proud. Hlásím příchod na půlnoc, protože pokud seskočím po odpolední svačině, dřív než o půlnoci mně nečekejte.

    Tomíku, Doupovské hory mám zmáklé. Půl roku na vojně v Žatci ze mně udělalo znalce, tam mně nějaká minka nerozhází.

    • TNT: Půl roku v Žatci? Zase tě mám o chlup víc rád :-).
      Laco: TNT vyskočí, ale po půlnoci z dortu.

      • Vankelte, Ty víš, jak je Žatec krásný. Hlavně pro nás, vojáky. Všechny ty bary, knajpy, putyky… Spiel, Peklo…Na další jména si nevzpomenu, měl jsem ten půlrok zrovna 2 promile. Nebo dočesná na náměstí… to mi nějaký civil zlomil nos, když jsme debatovali…. No, bylo tam krásně.

        • Asi si nerozumíme – Žatec se mi fakt líbí, ale léta mě – modroknížáka – sr..i vožralý vojáci, kteří se vraceli z tahu kolem naší zahrady a dělali tam bordel.

          • Ajaj. Teď se tu nakonec dobereme toho, že TNT kdysi Vankeltovi zprznil dýně. Na druhou stranu se tím ale vyřeší záhada, proč měly zneuctěné dýně v sobě vždycky dva otvory.

  3. Laco, to vidim naprosto přesně! Zpomalenej záběr na siluetu v zapadajícím slunku…Ženský se svíjejí šimráním v podbřišku, v pozadí hraje Erošmit…čekání na Bruka Viliše je nekonečný!!!

    Ty vole ale slunko najednou zapadá, my vykalený a před náma stojí TNT, vorvanej od křoví, zabahněnej až za ušima, ve vlasech zbytky větví…A my na něj:“ Život je hořký, bohudík.Glogloglo!!!“

  4. Orvaný… zabahněný… vyskočí z dortu… Hoši nedělejte si prdel z vojáků. Já jsem původní profesí velitel 30-ti mm protiletadlového kanónu ( studováno v Žatci ). Takže to vidím i z té druhé stránky. Já přesně vím, že dostat to pod křídlo ve 2 km nad zemí, to není pro ty chlapce na palubě kdovíjaký svátek. To pak bereš první volný padák a je ti jedno, jestli dopadneš na penaltu nebo do dortu. Takže laskavě uberte, nebo si vyložíme na stůl hodnosti a budeme hrát podle úplně jiných pravidel.

    • S KANÓNEM NA VRABCE

      TNT, byl jsem rok a půl na civilce. Sloužil jsem v knihovně. Byla to těžká služba. Hodně těžká. Jen si to představ. Tři patra plná knihovnic toužících milostný román přestat jenom půjčovat, ale konečně si ho i prožít.

      Takže. Zapomeňme na hodnosti. Vyložme na stůl něco jiného a pak všichni pochopíme, proč se tady hraje podle mých pravidel. Chápu, že TNTmu se můj návrh líbit nebude. Ono totiž účinnosti “třicetimilimetrové” zbraně nepomůže ani pojmenování “protiletadlový kanón”.

      • tsss, tsss, tsssivilista

        Laco víš, těžko se mi to říká, nerad bych, aby mi ty tvoje knihovnice zaplnily mailovou schránku…. ale, no, jak jen šetrně…. no prostě, nebudu chodit kolem horké kaše. Ty kanóny jsou DVA.

        • TNT, z tebe by měla radost naše bývalá paní účetní. Dnes už je teda na důchodě….Tam když dorazil kolega a vřele jí děkoval, až k zemi se klaněl, a že za tu práci jednou půjde určitě do nebe…tak mu na to odpověděla: „Na to vám kašlu pane Havel, já chci do pekla. Tam jsou čerti a ty mají dva vocasy!“ 😉

          To ještě nevěděla, že čerti lítají po tomhle světě 😉

      • Uděláme kompromis – na stůl vyložíme …. ne, ani hodnosti, ani přednosti, jen zbraně. S dovolením začnu: Glock 17, MG 42 (provozuschopný); dál raději ne, nejsou papíry a nemám rád nečekaný návštěvy, který se mi pokouší pomáhat a chránit :-).

  5. TNT, vždycky jsem měl slabost pro ty v první linii! Hoši odhodlaní obětovat svůj život pro nás, co řídí bitvy v bílých rukavičkách ze stanu na kopci a k tomu popíjejí Kentucky Bourbon, ročník 1792.

  6. nedá mi to a přidám se na obě strany sporu, desátník absolvent proviantní služby po jednoměsíčním soustředění (světe držse) v Žatci odmítnul další účast v první linii a civilní službou ve špitále u počítače (spousta knihovnic) se proklubal až do ligy bílých rukaviček, takže po službě u tisícmilimetrových kotlů (kalibry na stůl) okusil i titul vyřazen z armády

      • pravda, nechal jsem se hrabalovky vláčet životem, ale pro civilku fakticky rozhodlo to, když jsem v tankovém kasínu viděl, jak se má prostý vojín tankista a co je to cikánský den (celé 3 roty vystěhované na buzeráku i s postelema a skříněma, srovnané po družstvech a četách)

  7. RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ

    Děkujeme Lacovi za jeho inspirativní zkušenosti se zeleninou. Ano, i dýně má právo si svůj milostný románek prožít.

    Vankelte, pokud jsem vám pozvracel macešky, upřímně se omlouvám celé rodině, maceškám zvláště. Teď ale vážně. Žatec se mi líbil moc, pěkné město k životu.

    Tomíku, správná ženská, tahle paní účetní. To vám musely na konci roku vycházet ďábelská čísla.

    • TNT: Macešky to přežily, na místě zůstal suvenýr v podobě vojenské čepice (s podpisem). Žatec je fakt pěknej, jen kdyby tam bylo míň potomků hinduistů.

      • Jo, to by odpovídalo, hodně se kradlo. Podepisoval jsem si tehdy i Gothaj, kterým jsem si zpestřoval fádní vojenskou stravu.

        A když jsi psal o těch “ dalších “ zbraních, tak to bude asi ten samopal, který jsem ten den také ztratil. Měl jsem strašné okno a vzpomínky jsou dost kouskované: pivo – pivo – ještě několikrát pivo – ty hajzle, bliješ mi na macešky – heleme se, samopálek – víc nevím.

        Jo, a ještě jsi na mně řval, že doufáš, že už se nikdy nepotkáme a pokud bude vynalezen internet, tak ani tam ne.

        A pak jsi mi ještě na náměstí zlomil ten nos.

  8. Od jednoho Canona k vocasům

    Teda pánové, úžasně jsem se bavila. Tleskám.
    P.S. Bez armádní příslušnosti. V Žatci jsem byla (neblila). Ze zbraní pouze ty ženské (na stůl je neodkládám).

    • Jo ale sleduj, je zajímavé, jak je člověk galantní, ohleduplný, prostě intelektuál. Nebýt to Jeanne, tak sem frknu, že dokud je neodkládá pod stůl, tak že si myslím, že má u nás pořád šanci, jo. Ale tahle vidím, ok, je to Jeanne, držím kušnu, jo, maximálně poděkuji za pochvalu.

    • KANÓN JEANNE

      Doteď jsem si myslel, že jsem velmi dobrý v tom vidět zajímavé souvislosti tam, kde je většina ostatních lidí nevidí. Ale vůbec mi nedošel ten geniální fór, který objevila Jeanne.

      Titulek pojednává o kanónu snů, abychom se v komentářích dozvěděli, že někdo má ty kanóny dva. Jeanne, děkuji za Tvou ženskou zbraň, schopnost vidět věci jinak než muži.

      P.S. Až si pořídím předmětnou kameru, budu mít kanóny tři. Ehm, vlastně čtyři. Heč!

      • Já ráda přihlížím pánské hře „Kdo dál, výš, lépe, déle…“. Zvláště pak mistrovské slovní přestřelce v této společnosti.

  9. Laco, jenže při vidění a skromnosti většiny žen, by skutečně ten kanón stačil jeden. Jen by se Tě pak blbě zeptaly, na co tedy ještě potřebuješ další tři…a ty bys byl zuřivej, když je to přeci tak jasný, že mí víc, tím líp! 😀

    • Hele, draku, co si myslí ženský není vůbec důležitý. Ty ať si v jeskyni u ohně tlachají o čem chtějí. My chlapi, co jsme věčně na lovu mimo jeskyni ale víme své, ne?

      Čím více Canon, tím větší kanón!

    • Některé ženy se neptají a to vás rozčiluje taky. Pak si koupí nové botičky a necháte si vysvětlit, že čím víc, tím líp? Ne. Ptáte se stejně blbě. 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *