Jak stříhat život

Máš zážitky. Máš kameru. Máš nápady. Už pár let se snažíš stříhat video. Nejdříve v Pinnacle Studio na PC. Když sis pořídil HD kameru, střih videa na obyčejném počítači přestal být utrpením. Stal se noční můrou. Proto sis pořídil MacBook Pro s předinstalovaným programem iMovie.

Práce s videem ve vysokém rozlišení jde jako po másle, ale pro Tvé výborné nápady nemá iMovie pochopení. Nezvládá je realizovat. Nestačí na to. Je proto nutné porozhlédnout se po programu nabízejícím víc než jen takové to domácí stříhání. Výsledkem výběru je nákup programu Final Cut Pro X.

Je to silný nástroj a zaslouží si víc než práci metodou pokus omyl. Je to program, který používají i profíci. A ty jsi stále jen amatér. Proto jsi rád, když se objevuje nabídka Petra Máry na účast na dvoudenním kurzu s lákavým názvem Final Cut Pro X pro začátečníky – udělejte si film z prázdnin jako profesionál.

Na kurs se těšíš už měsíc před jeho začátkem. To ale ještě netušíš, že zažiješ nejlepší a nejzábavnější seminář svého života. Lektorem je Karel Greif. Pamatuješ si ho ještě jako herce. Od devadesátých let ale stojí za kamerou a je největším fanouškem programu Final Cut v Čechách. A je to znát.

Karel Greif

Jeho výklad je famózní. Místo strohého technického popisu jednotlivých funkcí se ti dostává příběhu. Karel vypráví tom, co je základem dobrého videa. Scénář, kamera, střih. Názorné příklady prezentuje prostřednictvím programu, který v jeho rukách přestává být jen kusem softwaru.

I s tebou a lektorem je vás na semináři deset. Všechno velmi zajímaví lidé. Otevření, kreativní, inspirující. Stejně jako ty. Báječná atmosféra. Připadáš si, jako kdybys byl účastíkem proslulých Keynote Steva Jobse. Jen nesedíš v hledišti, ale přímo na jevišti. Magic.

Máš zážitky. Máš kameru. Máš nápady. Teď už nebudeš jen stříhat video. Budeš vyprávět život.

6 thoughts on “Jak stříhat život

  1. Laco, tak na tohle jsem fakt zvědavej!!!Nebudu se tu vypisovat, očekávám, že mi to ukážeš na živo. Palec nahoru

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *